Novi trener Robert Beguš bo imel precej dela z uigravanjem nove ekipe. Foto: RTV SLO
Novi trener Robert Beguš bo imel precej dela z uigravanjem nove ekipe. Foto: RTV SLO
Deja Doler
Deja Doler je končala kariero in je sedaj pomočnica diektorja Viranta. Foto: RTV SLO

Krimovke so dobile novega predsednika Petra Zavrla, ki je nasledil Zorana Jankoviča. Toneta Tislja je na trenerskem mestu zamenjal Robert Beguš, ki bo igralke odpeljal na 11-dnevne priprave na Roglo. Na Galjevico so prišle Madžarke Katalin Palinger, Eszter Siti in Gabriella Kindlin ter Hrvatica Dijano Golubić. Vrnili sta se Litovka Rugile Kliukaite in Sergeja Stefanišin.



"Med igralsko kariero sem vedno stremela k popolnosti in tega se bom zagotovo držala tudi na svojem novem delovnem področju. V našem klubu je resda veliko novih obrazov, a vse okrepitve vlivajo veliko optimizma," je povedala nova pomočnica direktorja Jerneja Viranta Deja Doler.

"V primerjavi s preteklimi sezonami novo začenjamo s povsem drugačnega izhodiščnega položaja. V preteklih letih smo v glavnem nadgrajevali ekipo, v novi pa moramo zaradi velikega števila novih igralk praktično začeti iz ničle. V vsakem primeru bomo skušali zadržati vse dobre elemente naše igre iz minule sezone, predvsem igro v obrambi, in razširiti naš repertoar v napadu in nasprotnem napadu," je dejal trener Beguš. Njegove varovanke čakajo pripravljalni turnirji v Luksemburgu, Nemčiji in končni memorial Vinka Kandije v Ljubljani.

Proračun kluba bo v novi sezoni od 1,5 do 2 milijona evrov.