Kapetan Edvard Kokšarov v Celju igra že osem let. Foto: EPA
Kapetan Edvard Kokšarov v Celju igra že osem let. Foto: EPA
Tone Turnšek (levo)
Tone Turnšek je soglasno dobil nov mandat. Foto: RTV SLO

Celjani začenjajo tekmovanje s sedmimi novinci, z novim trenerjem Kasimom Kamenico in novim 11-članskim upravnim odborom, ki mu bo predsedoval Boris Završnik. Andrej Šušterič ostaja v. d. direktorja, Slavko Ivezič pa športni direktor kluba. Že med tednom je nov mandat za predsednika dobil Tone Turnšek.

Proračun 2,5 milijona evrov
"Klub stopa v novo sezono na novih temeljih, zato smo izglasovali tudi nov upravni odbor. Sestavljen je iz pokroviteljev, ki klubu namenijo več kot 50 tisoč evrov letno. Ekipa ni slabša kot lani. Naš primarni cilj sta nedvomno obe domači lovoriki, ob tem pa si v Evropi spet želimo priti med štiri najboljša moštva. Morda se sliši malce preambiciozno, ampak to so naši cilji. Klubski proračun znaša poltretji milijon evrov, vendar vsi pogovori z našimi pokrovitelji še niso končani," je dejal Turnšek.

Sedem novincev in Kokšarov
Pred začetkom sezone se je predstavilo tudi vseh sedem novincev v ekipi pivovarjev. Rumeno-zeleni dres bodo po novem nosili David Špiler, Dušan Podpečan, Borut Ošlak, Aleksander Stojanovič, Renato Sulič, Denis Špoljarič in Mitja Lesjak. Skupaj z dolgoletnim kapetanom Edvardom Kokšarovom so poudarili, da med igralci vlada pravo vzdušje.

Prihodnjo sezono sprememba sistema
Šušteršič je dejal, da bo ekipa v prvem delu tekmovanja potovala z rednimi letalskimi linijami, predstavil pa je tudi novost, ki bo veljala od naslednje sezone: "Veseli smo sprememb v Ligi prvakov, ko bo v predtekmovanju igralo osem skupin s po štirimi moštvi. V nadaljevanje se bosta uvrstili prvouvrščeni ekipi. Šestnajst ekip bo nato spet razdeljenih v štiri skupine s po štirimi moštvi. V polfinale pa se bodo uvrstili zmagovalci teh štirih skupin."