Bodo izgubljeni sinovi Vugrinec, Pajovič in Zorman vrnili CPL na pota stare slave? Foto: Slavko Kolar
Bodo izgubljeni sinovi Vugrinec, Pajovič in Zorman vrnili CPL na pota stare slave? Foto: Slavko Kolar
Prvi trening v Zlatorogu
Trenerja Toneta Tislja čaka zahtevno uigravanje povsem prenovljenega moštva. Foto: Slavko Kolar

Direktor kluba Mijo Zorko in direktor glavnega pokrovitelja Darko Zorko sta v nagovoru poudarila pomen domačih naslovov, s katerima bi si "pivovarji" povrnili primat v Slovenij in si povrnili načeti ugled.

Visoka ovira na poti v LP
Prvi del priprav bo podrejen pripravam na kvalifikacije za Ligo prvakov, kjer Celjane kot povabljence čaka zahtevno delo. Kvalifikacijski turnir v Španiji se bo začel 4. septembra. Poleg Celja so povabilo prejeli še španski Real Ademar Leon, nemški TBV Lemgo in švicarski Kadetten Handball, v Ligo prvakov pa se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.

V prvem moštvu kar 11 novih imen
Sicer je v vrstah Celja kar nekaj okrepitev, nekaj manj je novih obrazov, saj so Uroš Zorman, Aleš Pajovič, Renato Vugrinec in Dejan Savič že igrali v mestu ob Savinji. Novinci so torej Dejan Čančar, Predrag Dačević, Marko Koljanin, poleg njih se bodo ekipi pridružili še mladi Celjani David Razgor, Gašper Marguč, Borut Mačkovšek in Nikola Ranevski.

V pripravljalnem obdobju je predvidenih nekaj tekem in nastop na močnem pripravljalnem turnirju v Nemčiji. Na "Handball Champions Cupu" bodo nastopili od 21. do 23. avgusta v skupini B skupaj s Goppingenom (NEM), Ivryjem (FRA) in Amicitio Zürich (ŠVI).