Foto:
Foto:
Andrers Eggert je lahko le nemo opazoval akcije Velenjčanov.

Velenjčani so se hoteli častno posloviti od Lige prvakov, kar jim je popolnoma uspelo. Že v prvem delu je obramba Velenja delovala odločno, zanesljiv je bil tudi Dušan Podpečan (16 obramb). V napadu so slovenski podprvaki pokazali raznovrstno igro, ki ji je dajal ton tudi povratnik po poškodbi Luka Dobelšek.

Če so Danci v prvem polčasu (16:12) še držali stik z gostitelji, pa so v drugem polčasu morali priznati premoč slovenskih rokometašev. Prednost Slovencev je v sredini drugega polčasa narasla na 11 golov, kar je bilo dovolj za mirno končnico. V zadnjih minutah so priložnost dobili "rezervisti" (Tamše, Šimon, Prošt), kar so izkušeni Danci znali izkoristiti in znižali veliko prednost Gorenja na pet zadetkov.

Gorenje se poslavlja od Lige prvakov, saj je osvojilo končno tretje mesto v skupini C, tekmovanje pa bo nadaljevalo v Pokalu pokalnih zmagovalcev. Gudme je s porazom v Velenju zapravil priložnost, da redni del konča na vrhu skupine, saj so Čehovski medvedi na drugem srečanju premagali Brescki.

Izjave po tekmi
Ivan Vajdl, trener Gorenja: "Moji igralci so odigrali zelo dobro, za kar jim gredo vse čestitke. Končno so ob sproščeni igri dokazali svojo kakovost, kar jim doslej tudi zaradi težav s poškodbami in neuigranostjo ni v celoti uspevalo. Velik del tokratnega uspeha se skriva v odlični obrambi, zadovoljen pa sem lahko tudi s prikazanim v napadu, zlasti v drugem polčasu, ko smo prebijali dansko obrambo 6-0. Upam, da ta zmaga za nas pomeni prelomnico, tako da bomo v nadaljevanju evropskega pokala prikazali pravi obraz. V torek si želim srečo pri žrebu, na srečo pa ruskih ekip ni več v tem tekmovanju. Morda bi bilo dobro, da se izognemo Špancem in Nemcem, še najlepše bi bilo dobiti Prevent."

Dušan Podpečan: "Po neprijetnih porazih je težko trenirati in se pripravljati na tekme, na katerih se ti nato večkrat lahko zatrese roka. Toda tudi iz porazov se lahko nekaj naučimo in tokrat smo zelo dobro odigrali obrambo, v napadu pa smo imeli nekaj zelo svetlih trenutkov. Verjamem, da bomo zdaj uspeli strniti svoje vrste in v nadaljevanju sezone doseči še veliko uspehov."

Carsten Albrektsen, trener Gudmeja: "Gostiteljem čestitam za zasluženo zmago, saj so nas povsem nadigrali. Velja pa povedati, da naša ekipa ni bil Gudme, ki ga Evropa pozna sicer, saj nikakor nismo uspeli najti naše prave igre. Brez močne obrambe in napada pa težko premagaš katerega koli nasprotnika."

LIGA PRVAKOV, SKUPINA C, 6. krog:

GORENJE - GUDME 29:24 (16:12)

Kavtičnik   6 (1) K.-B. Jörgensen 7    
Zrnić       6 (2) Laen            4    
Bedekovič   5     Eggert          4 (2)
M. Oštir    4     Hansen          2    
Ilič        3     Jensen          2    
L. Dobelšek 3     Nielsen         2    
J. Dobelšek 2     K. Jörgensen    1    
                  Grundsten       1    
                  Pedersen        1    
Sedemmetrovke:   3/4     2/2           
  Izključitve:   6 min   6 min         
Rdeči kartoni:   Nielsen 43./Gudme     
                                       
2.000 gledalcev.                       


Skupina D:
GORENJE - GUDME 29:24 (16:12)

ČEHOVSKI MEDVEDI - BRESCKI 33:26 (14:10)

Lestvica:                              
ČEHOVSKI MEDVEDI *  6  5 0 1 197:179 10
GUDME *             6  4 0 2 178:151  8
GORENJE             6  2 0 4 166:170  4
BRESCKI MEŠKOV      6  1 0 5 143:184  2
                                       
          * - v osmini finala