Rokometašicam Zagorja se obeta prvi naslov državnih prvakinj, v pokalu pa so se spotaknile na polfinalni oviri. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometašicam Zagorja se obeta prvi naslov državnih prvakinj, v pokalu pa so se spotaknile na polfinalni oviri. Foto: www.alesfevzer.com
Mlinotest v polfinalu čez Zagorje

Drugi finalist je pričakovano Krim Mercator, ki je bil na prvi tekmi s 25:16 boljši od Krke. Finale na Kodeljevem bo v nedeljo ob 18.00, spremljali ga boste lahko v prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju.

Zagorje, ki je v prvenstvu letos dvakrat remiziralo proti Krimu in se mu nasmiha naslov državnega prvaka, je proti Ajdovščini ob polčasu vodilo z 10:9. Do 38. minute je bila tekma izenačena (14:14), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so prevladovale izbranke Dušana Vidmarja. V primorski ekipi sta blesteli Nina Zulić in Špela Ferfolja, ki sta dosegli po sedem zadetkov.

Krimovke bodo v nedeljo naskakovale svojo 23. pokalno lovoriko, Ajdovke pa prvo. Ekipi sta se v finalu že merili leta 1994 v Hali Tivoli, ko je Krim zmagal s 27:22.
"Najprej bi čestital našim navijačem, ki so naredili odlično vzdušje in naše punce ponesli do zmage. Mislim, da smo si te zmage želeli bolj kot Zagorjani, kar pa ne pomeni, da jih bomo ugnali tudi na naslednji tekmi državnega prvenstva v Ajdovščini. Menim, da je današnjo tekmo v ključnih trenutkih odločila Špela Ferfolja, ki sem ji danes dal veliko priložnosti in to je zagrabila z obema rokama," je povedal trener Mlinotesta Dušan Vidmar.

Polfinale:
Krka - KRIM MERCATOR 16:25 (9:14)
Veble 4; Barič 7, Bajramoska 5, Mavsar 4.

Zagorje - MLINOTEST AJDOVŠČINA 21:26 (10:9)
Stanko 7; Zulić in Š. Ferfolja po 7, T. Ferfolja 4.
Tekma za 3. mesto bo v nedeljo ob 15.30, finale pa ob 18.00. Prenos finala bo na TV SLO 2 in MMC-ju.

Mlinotest v polfinalu čez Zagorje