Igralka Krima Manuela Hrnjič je dosegla pet zadetkov, vse v prvem polčasu. Foto: RTV SLO
Igralka Krima Manuela Hrnjič je dosegla pet zadetkov, vse v prvem polčasu. Foto: RTV SLO
Nuša Skutnik
Slovenska rokometna reprezentanca je igrala na zadnjih treh svetovnih prvenstvih, tokrat pa bolj slabo kaže. Seveda mladim puncam ne gre ničesar očitati. Foto: RTV SLO
Minimalen poraz Slovenk

V sijajnem vzdušju v tržiški dvorani olimpijcev so Slovenke v drugem polčasu nadoknadile štiri gole zaostanka, prvi reprezentančni gol Nine Jeriček pa je tri minute pred koncem pomenil vodstvo s 26:25. Z dvema zadetkoma so si Avstrijke le zagotovile boljše izhodišče pred povratno tekmo v petek na Dunaju. Svetovno prvenstvo bo decembra v Franciji.

Ostali še brez "zadnje Mohikanke"
Oslabljena Slovenija (nazadnje je morala zaradi zlomljenega nosu reprezentančno kariero končati še edina res izkušena igralka Vesna Puš) je v prvem polčasu povedla z 8:4. Obramba 5-1 je bila predvsem v prvih petnajstih minutah nerešljiva uganka za Avstrijke.

Hrnjičeva petkrat v polno
V napadu je odlično delovala predvsem naveza zunanjih igralk na krožno napadalko Anjo Argenti, na kateri so Avstrijke naredile številne prekrške za sedemmetrovke, ki jih je uspešno izvajala Manuela Hrnjič. Že do polčasa je dosegla pet zadetkov.

Od minus štiri do vodstva
Napak in izključitev je bilo v nadaljevanju preveč za presenečenje. Avstrijke so unovčile izkušnje in telesno premoč ter si v 44. minuti priigrale prednost 22:18. Slovenkam je tudi brez izključene Tine Sotler uspel preobrat, na koncu pa, kot da bi se ustrašile zmage ...

Preveč napak na koncu
"Enkratna tekma, fantastično vzdušje! Škoda za Vesno Puš, kajti na njej smo gradili obrambo. Žal mi je da nismo zmagali. V prvem polčasu smo bili boljši, v finišu pa naredili preveč napak. Na povratni tekmi lahko zmagamo," je komentiral selektor Robert Beguš.

Jerman podal za začetek tekme
Najboljša strelka tekme je bila s šestimi zadetki Maja Šon. V Tržiču, kjer slavijo 50. obletnico domačega rokometnega kluba, je bila dvorana razprodana. Slovenski smukaški junak Andrej Jerman je izvedel začetni strel.

Kvalifikacije za SP (Ž), prva tekma:
SLOVENIJA - AVSTRIJA 26:27 (14:14)
Šon 6, Irman in Hrnjič po 5, Skutnik 3, Argenti 2; Budečevič 6, Engel 5.

C. R.

Minimalen poraz Slovenk