Gorazd Škof je z Zagrebčani v ponedeljek podpisal triletno pogodbo in že poziral z novim dresom. Foto: MMC RTV SLO
Gorazd Škof je z Zagrebčani v ponedeljek podpisal triletno pogodbo in že poziral z novim dresom. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Lubej
Ali bo Zoran Lubej tretji Slovenec, ki bo poleg Ognjena Backoviča in Škofa v letošnji sezoni igral za Zagreb? Foto: EPA

Kot so Celjani zapisali v izjavi za javnost, so presenečeni nad ravnanjem EHF-ja, ki ni upošteval določenega člena pogodbe med pivovarji in Škofom, to je člena, ki govori o tem, da je Brežičanov odhod v drug klub mogoč le ob privoljenju oziroma sporazumu obeh strani. Tega soglasja pa od Celjanov v tem primeru ni bilo.

Pogodba že od 1. julija?
Vodstvo pivovarjev tudi zatrjuje, da je imel Škof z Zagrebom podpisano pogodbo že od 1. julija letos - to naj bi bilo razvidno iz dokumentacije Zagrebčanov -, čeprav je sam zatrjeval, da nima sklenjene nobene pogodbe.

Pivovarji ne želijo ovirati Škofa
Celjani so še dodali, da ne nameravajo zadrževati Škofa v klubu niti mu škoditi pri njegovi nadaljnji karieri, pač pa želijo le "braniti svoje interese, od katerih jih je veliko zapisanih v veljavnih pogodbah, ki pa bi s takšnim tolmačenjem in kršenjem postale popolnoma brezpredmetne. S podpisom pogodbe in v njej opredeljenih členov namreč obveznosti prevzameta obe strani, ne le ena."

Arbitraža bo težko kaj spremenila
Pritožbo Celjanov bo preučila arbitražna komisija, na odločitev katere pritožba ni več mogoča. Bržkone pa odločitev arbitraže ne bo drugačna od prvostopenjskega organa, kar pomeni, da bo Škof skoraj zagotovo naslednja tri leta preživel v Zagrebu, kamor se utegne iz Španije preseliti tudi Zoran Lubej. Krožni napadalec naj bi pogodbo podpisal v nekaj dneh.

A. V.