Gunnar Prokop je tri sekunde pred koncem tekme takole ustavil Svetlano Ognjenović. Foto: EPA
Gunnar Prokop je tri sekunde pred koncem tekme takole ustavil Svetlano Ognjenović. Foto: EPA
Marta Bon
Marta Bon si po Metzu in Aalborgu želi še skalp Hypa. Foto: MMC RTV SLO
Krimovke po novo zmago

69-letni trener je v četrtek na tekmi Lige prvakinj proti Metzu tri sekunde pred koncem srečanja pri izidu 27:27 stekel na igrišče, ustavil eno izmed igralk gostij in s tem preprečil zadnji napad Francozinj, ki bi jim lahko prinesel zmago. Prokop je v torek odstopil, incident označil kot neopravičljiv čustveni odziv in se zanj opravičil ekipi, igralkam in športnemu svetu na splošno.

EHF je avstrijskemu trenerju dosmrtno odvzel tudi vse funkcije, ki jih je imel pri krovni evropski zvezi, Hypu pa eno točko.

Krimovke računajo na visok ritem in pravo obrambo
Hypo bo v nedeljo ob 18.00 gostoval na Kodeljevem pri Krimu Mercatorju. Ljubljančanke so po dveh zaporednih zmagah prepričane, da lahko uspejo tudi proti Avstrijkam, čeprav imajo s srečanj z njimi v zadnjih štirih tekmah slab izkupiček - kar tri poraze.

"Kažemo zelo poletno igro. Precej bolje kot v preteklosti se znajdemo proti postavljeni obrambi, tudi pri branjenju imamo različne možnosti. S prvima tekmama smo zelo zadovoljni, je pa na nas, da to raven igre zadržimo. Če je ne bomo, nas tako kakovostne ekipe, kot so v Ligi prvakinj, lahko hitro kaznujejo. Hypo je v specifičnem položaju po odstopu trenerja. V preteklosti se je pokazalo, da so takšne ekipe zelo nevarne," pravi trenerka Krima Marta Bon, ki izpostavlja izkušeno organizatorko igre, 37-letno Južnokorejko Ok Seong Oh, krožno napadalko Danielo Piedade ter obe krilni igralki, Alexandro Nascimento in Eriko Kirsner.

Ključ do uspeha bosta držanje visokega ritma in prava obramba.

Liga prvakinj, 3. krog

Skupina B, nedelja:

KRIM MERCATOR - HYPO (ob 18.00)
AALBORG - METZ

Krim 4, Hypo 2 (-1), Metz 1, Aalborg brez točke.

Krimovke po novo zmago