Foto:
Foto:

V zadnjem krogu bodo Ljubljančani gostovali pri danskem Koldingu - tokrat je premagal beograjskega Partizana z 31:30 - kjer bo tudi padla odločitev o prvem mestu v skupini.

Prulčani so odlično začeli srečanje. Neprebojna obramba 6-0, v kateri so kraljevali Gregor Cvijič, Vladimir Matovič in Ognjen Backovič, je v največji meri botrovala vodstvu Ljubljančanov s 6:1 po dobrih desetih minutah. Domači trener je zahteval minuto odmora, ki pa Turkom ni pomagala. Gostje so še naprej odlično igrali v obrambi, v napadu pa brez težav rešetali mrežo domačega vratarja. Izkazali so se predvsem Vedran Zrnič, Matovič in Boštjan Ficko. V 22. minuti so Ljubljančani povedli že s sedmimi goli prednosti 12:5, na odmor pa so odšli le z zadetkom prednosti manj (11:17).

Tudi v drugem polčasu Ljubljančani niso popuščali. Obramba, v kateri je s 25 obrambami blestel Dušan Podpečan, je še naprej delovala brez večjih napak, v napadu pa so imeli Prulčani dovolj idej, kako premagati turškega vratarja. Domači so se sicer na sredini drugega dela približali na štiri zadetke (17:21), toda od uspeha proti tokrat odličnim in zanesljivim Prulčanom, so bili oddaljeni svetlobna leta.

Strelci za Aski: Miljković 8, Erkol in Raupenas po 3, Eler, Hatirnaz in Koral po 2, Erguder in Tropine po 1.

Strelci za Prule:
Matovič 6, Zrnič 5, Backovič 4, Hribar, Ficko in Kastelic po 3, Cvijič 2.

"To je bila izjemno težka tekma, ki smo jo morali dobiti, če smo se hoteli uvrstititi v osmino finala. Igrali smo na vso moč. Z nestrpnostjo čakamo dvoboj z danskim Koldingom, kjer bi z ugodnim izidom lahko osvojili prvo mesto, kar bi bilo zares fenomenalno," je po dvoboju dejal prulski vratar Dušan Podpečan, medtem ko je Andrej Kastelic dodal: "Naša zmaga je bila prepričljiva. Bili smo vsaj za razred boljši od tekmeca, zaustavili smo vse njihove najboljše igralce, predvsem Ergudera. Čestitam celotni ekipi za zelo dobro igro in vratarju Podpečanu, ki nam je vlil samozavest."

S predstavo ljubljanske ekipe je bil zadovoljen tudi prvi strokovni mož Bojan Čotar, ki je dvoboj ocenil z naslednjimi besedami: "Svojim varovancem čestitam za izjemno predstavo. Turki niso imeli nobenih možnosti, moji igralci pa so vse napotke do zadnje črke izvajali na igrišču. Po uvrstitvi v osmino finala lahko na Danskem zaigramo povsem sproščeno."