David Špiler je postal MVP turnirja. Foto: RTV SLO
David Špiler je postal MVP turnirja. Foto: RTV SLO
Celjanom tudi superpokal

Pivovarji so pred nabito polno Rdečo dvorano (1.500 gledalcev) odpor domačih strli v drugem polčasu. Prvih 30 minut se je namreč končalo s 14:13. V nadaljevanju se je "razbranil" vratar Aljoša Rezar, ki je na koncu zbral 20 obramb. Najboljši strelec tekme je bil z 8 goli Mirsad Terzić. Le zadetek manj je v statistiko vpisal David Špiler, ki je bil razglašen za najboljšega igralca turnirja.

V tekmi za 3. mesto je Gold Club tesno, z 32:31, ugnal Cimos.

Kasim Kamenica, trener Celja PL: "Ekipa še ni popolna in nismo še ujeli pravega ritma. Do prvenstva je še nekaj časa in verjamem, da bomo pripravljeni do začetka prvenstva. Veseli smo zmage in lovorike."

Ivica Obrvan, trener Gorenja: "V prvem delu smo še držali tekmo in nadzorovali igro, vendar nam je v drugem delu zmanjkalo moči in tako je prišla do izraza daljša celjska klop. Poleg tega smo v drugem polčasu imeli zelo slabo realizacijo."

Finale:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - GORENJE
30:23 (14:13)
Terzić 8, Špiler 7, Stojanović 6, Kos, Sulić in Gregorc po 2, Furlan in Kokšarov po 1; Vuković 6, Kavaš 5, J. Dobelšek 4, L. Dobelšek 3, Oštir 2, Blažević in Sirk po 1.

Za 3. mesto:
GOLD CLUB - CIMOS KOPER 32:31 (17:18)
Svetelšek in Štefanič po 6, Lelič 5; Mrvaljevič 6, Rapotec in Titov po 5.

A. V.

Celjanom tudi superpokal