Dejan Perić (desno) se je vrnil k pivovarjem in morda je pred prvim treningom z Romanom Pungartnikom obujal spomine na šampionske trenutke. Foto: Slavko Kolar
Dejan Perić (desno) se je vrnil k pivovarjem in morda je pred prvim treningom z Romanom Pungartnikom obujal spomine na šampionske trenutke. Foto: Slavko Kolar

25-letni Kelečević, reprezentant Bosne in Hercegovine, ki je pred sezono podpisal dveletno pogodbo s Celjani, se je smrtno ponesrečil v sobotni prometni nesreči v Beogradu. "Že pred prvim zborom se srečujemo s težavami. Najprej se nam je poškodoval Žiga Mlakar, sedaj nas je doletela tudi tragična vest o smrti Kelećeviča. Upam, da bo tragedija še bolj utrdila fante, da bodo postali prava ekipa, ki se bo borila in igrala tudi za nesrečnega Marinka," je povedal novi trener Celja Pivovarne Laško Vladan Matić, ki je dobro poznal Kelečevića, saj je z njim sodeloval v prejšnjem klubu.

Potem ko so se igralci videli prvič po koncu sezone, se je že začel prvi trening, v torek pa fante čakajo testiranja. Trenutno v ekipi manjkajo člani mladinske reprezentance Žiga Mlakar, Urban Lesjak, Gašper Marguč, Vid Poteko in Borut Mačkovšek ter član srbske mlade reprezentance Nemanja Zelenović. Vsi so trenutno na mladinskem svetovnem prvenstvu v Grčiji.

Z ekipo bo ostal Gregor Potočnik, ki bi sicer moral odpotovati na priprave kadetske reprezentance in kasneje na kadetsko prvenstvo, toda zaradi Kelečevićeve tragedije ga Celje Pivovarna Laško potrebuje.

Novinci, ki so začeli priprave, so tako trije, če izvzamemo povratnika Dejana Perića pa dva, to sta Rok Žuran in Matevž Skok, ki so se pridružili Potočniku, Prietu, Razgorju, Toskiču, Ranevskemu, Poklarju, Metličiču in Žvižeju. Pomočnik trenerja Vladana Matića bo Stanko Anderluh, ki je prejšnja leta vodil B-ekipo. Trener vratarjev ostaja Herman Wirth.