Čeprav se je sezona že končala, se okoli državnega rokometnega prvenstva še vedno dviguje prah. Foto: MMC RTV SLO
Čeprav se je sezona že končala, se okoli državnega rokometnega prvenstva še vedno dviguje prah. Foto: MMC RTV SLO

Zrops namreč meni, da velja njihov tekmovalni pravilnik, ki določa, da se 11. moštvo prve lige, to je letos Slovenj Gradec, in drugouvrščeni klub 1. B lige, to je letos Izola, pomerita v dodatnih kvalifikacijah za mesto v prvi ligi, iz katere izpade zadnjeuvrščene moštvo, letos Slovan, vanjo pa se neposredno uvrsti prvo moštvo 1. B lige, ki je v tej sezoni Krško.

V 1. ligo neposredno Krško in Izola
Toda združenje klubov 1. B lige trdi, da se mora upoštevati pravilnik Rokometne zveze Slovenije iz 30. junija 1999, ki "iz 1. A SRL izpadeta 11. in 12. ekipa, na njuno mesto pa se uvrstita 1. in 2. ekipa iz 1. B SRL". Torej, po tolmačenju klubov 1. B lige bi se morala tako Krško in Izola neposredno uvrstiti v 1. ligo, iz katere bi morala izpasti Slovenj Gradec in Slovan.

Poziv Zropsa nelegitimen in neverodostojen
Združenje 1. B SRL tako meni, da se sklep skupščine RZS, ki je edina pristojna za spremembo navedenega sklepa, ni spremenila, modificirala ali zamenjala. V skladu s tem velja sklep Skupščine RZS z dne 30. junija 1999. Na podlagi tega je razpis za kvalifikacije posredovan s strani vodje tekmovanja Zropsa nelegitimen, neverodostojen, samovoljen in brezpredmeten ter ni v skladu s sprejetim sklepom na skupščini in veljavnimi akti RZS.

Izola ne priznava kvalifikacij
Na podlagi tega se je Izola odločila, da ne bo odigrala za v sredo predvidene tekme s Slovenj Gradcem, saj teh kvalifikacij "ne priznava". Združenje 1. B lige je Zrops pozvalo, da pripravi pisno gradivo za igranje morebitnih kvalifikacij v sezoni 2011/12.

Kdo bo presekal ta gordijski vozel, še ni znano. Bržkone pa bo zgodba dobila epilog na sodišču.