Trener Zoran Jovičić je bil zelo razočaran po porazih proti Trimu in v Celju. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Zoran Jovičić je bil zelo razočaran po porazih proti Trimu in v Celju. Foto: www.alesfevzer.com

Moštvi se bosta pomerili tretjič v evropskih tekmovanjih, prvič po skoraj točno dvajsetih letih. Drugo leto zapored bodo petkratni slovenski prvaki igrali v skupinskem delu Evropske lige, kar je hkrati 32. sezona v evropskih tekmovanjih za črno-rumene. Gorenje bo v prvem delu nastopilo v skupini A, kjer sta še španski Ademar Leon in švicarski Kriens-Luzern.

V državnem prvenstvu je Gorenje doživelo že dva poraza. Trimo Trebnje in Celje sta bila boljša od branilcev naslova.

"Čaka nas preskok na evropska tekmovanja. Morda prihaja tekma ob nepravem času. Ekipa ni v pravi formi, dva zaporedna poraza v državnem prvenstvu bosta verjetno pustila posledice. Želeli smo igrati v Evropski ligi, zdaj moramo igrati te tekme. Fantje bodo vse naredili za uspeh. Če bodo igralci prišli v pravo formo, lahko napredujemo iz te skupine," je v pogovoru za TV Slovenija razmišljal Roman Pungartnik.

Jovičić: Gudme je stopnico ali dve pred nami
"Dejstvo, da premagujejo Aalborg, pomeni, da so stopnico ali dve pred nami. Na tej tekmi nimamo veliko za izgubiti," je dodal trener Zoran Jovičić.

Lani so Danci igrali na izločilnih bojih Lige prvakov
Gudme je v pretekli sezoni zelo dobro nastopal v Ligi prvakov in se prebil v izločilne boje. Devetkratni danski prvak je svoj zadnji naslov v močnem danskem prvenstvu osvojil v sezoni 2022/23. V polnih vitrinah imajo tudi 12 pokalnih naslovov, kar je danski rekord. Leta 1995 pa so zaigrali tudi v finalu Pokala EHF, kjer jih je premagala Barcelona. Njihovo moštvo je že nekaj časa skupaj in je sestavljeno iz skandinavskih igralcev, ki gojijo hiter, moderen in obrambno naravnan rokomet.

Kasper Christensen poleti prevzel ekipo
Aktualni danski prvaki so pred začetkom sezone na klop pripeljali novega trenerja. To je postal Danec Kasper Christensen, ki je v pretekli sezoni z Ikastom osvojil žensko različico Evropske lige Izkušeni danski trener bo to zmagovalno mentaliteto poskušal prenesti tudi na svoje nove igralce v ekipi iz Gudmeja in jih popeljati do prve evropske lovorike v klubski zgodovini.

Devet igralcev je zapustilo klub in prišlo je devet novih. Tudi Gudme se še uigrava na začetku sezone in še niso pokazali polnega potenciala, kljub visoki zmagi v zadnjem krogu državnega prvenstva, ko so s 33:27 premagali Aalborg, ki nastopa tudi v Ligi prvakov.

Nosilca igre sta norveška reprezentanta Alexandre Blonz in Tobias Grøndahl. Prvi igra na položaju levega krila, drugi pa je organizator igre, ki je bil drugi najboljši strelec Norveške na olimpijskem turnirju v Parizu.

Pungartnik: Ekipa ni v formi in začetek Evropske lige ne prihaja ob pravem času

1. krog, skupina A, torek ob 18.45:
GORENJE VELENJE – GOG GUDME

KRIENS LUZERN – ADEMAR LEON