Marta Bon ni mogla biti zadovoljna s tokratnim izkupičkom svoje ekipe, nekateri navijači pa očitno niso zadovoljni z njenim vodenjem. Po koncu tekme je bil na stoženskih tribunah tudi transparent z napisom:
Marta Bon ni mogla biti zadovoljna s tokratnim izkupičkom svoje ekipe, nekateri navijači pa očitno niso zadovoljni z njenim vodenjem. Po koncu tekme je bil na stoženskih tribunah tudi transparent z napisom: "Marta Bon, game over!" Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bojana Popović
Bojana Popović je z lahkoto prebijala Krimovo obrambno linijo in na koncu ob veliko podajah dosegla še osem golov.
Krimovke prejele rekordnih 40 golov

Za prvi domači poraz katere koli ekipe v skupini 1 je bilo odločilnih več dejavnikov, žal razen popolnega izkupička pri sedemmetrovkah (7/7) niti eden ni šel na roko domačim rokometašicam. Krim je povedel le na začetku prek Olge Čečkove z 1:0, nato pa je stvari v svoje roke vzela gostujoča ekipa. Hitro si je priigrala vodstvo z 1:4 in gostiteljice z lahkoto držala na varni razdalji.

Do 39. minute 29 prejetih golov
Sijajna gostujoča veteranka Bojana Popović je ob premalo agresivni in nehomogeni domači obrambi podeljevala podaje na vse strani, njene soigralke so jih le pridno izkoriščale. Kljub kar dvema zapravljenima sedemmetrovkama je imela Budućnost v 20. minuti prednost štirih golov (10:14). Krim je že do polčasa prejel kar 23 golov, do 39. minute pa 29. Domači vratarki Jelena Grubišić in Sergeja Stefanišin sta v prvem delu zbrali le pet obramb.

Slovenske prvakinje so se v drugem delu približale na le gol zaostanka, ko je Ljudmila Bodnjeva v 41. minuti zadela za 28:29, vendar so gostje tekmo mirno pripeljale do konca.

"Kar koli smo postavile, so one kakovostno razbijale"
Marta Bon
, trenerka Krima Mercatorja: "Vedele smo, da zdaj zelo težko sestavimo obrambo 6-0. Kar koli smo postavile, so one kakovostno razbijale. V ničemer nas niso presenetile, toda na vsako našo zamisel so imele boljše odgovore, predvsem v smislu individualne kakovosti igralk. Vemo, da smo dale vse od sebe, ampak enostavno ob vseh težavah ni šlo. Upale smo, da bi nam uspelo prikriti naše pomanjkljivosti, da bomo igrale hitro igro, toda skoraj vsak napad smo dobile gol, zato nismo mogle igrati protinapadov."

Alja Janković, igralka Krima Mercatorja: "Danes ni bilo obrambe. Pustile smo, da se je njihova krožna napadalka razigrala. Črte nam ni uspelo pokriti. Vratarki nam nista pomagali, mi ne njima, res, obramba je bila slaba. V napadu smo se popravile, hitreje igrale, a obramba je bila res zanič. Po eni strani nas je dotolklo, da so imele odgovor na vsako našo potezo v obrambi, z nekaj podajami so hitro napravile višek. Poskušale smo vse, a se ni izšlo."

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Budućnost se je pripravila na tole divjo, agresivno consko obrambo. Danes jih nismo ustavile s tem načrtom, proti Špankam je to uspelo, danes pač ni. Res so dobro odigrale na našo obrambo, očitno se me nismo dobro pripravile na tekmo."

LIGA PRVAKINJ, 4. krog

SKUPINA 1

KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST 36:40 (19:23)
Krim Mercator: Lekić 7, Mavsar in Varlec po 6, Bodnjeva 5, Jankovič in Čečkova po 3, Zrnec in Penezić po 2, Vergeljuk in Geismann po 1.

Budućnost: K. Bulatović, Popović in Djokić po 8, Radičević in Jovanović po 5, Radović 3, Pecevska 2, A. Bulatović 1.

Sedemmetrovke: 7/7; 3/5
Izključitve: 2; 8 min

OLTCHIM - ITXAKO 22:25 (12:11)

Lestvica:                            
ITXAKO 4 3 0 1 +5 6
OLTCHIM 4 2 0 2 +1 4
BUDUĆNOST 4 2 0 2 +1 4
KRIM MERCATOR 4 1 0 3 -7 2

SKUPINA 2

Sobota:
DINAMO VOLGOGRAD - LARVIK 23:32 (11:16)

LEIPZIG - GYÖRI 24:29 (10:16)

Györi 8, Larvik 6, Dinamo 2, Leipzig 0.

Krimovke prejele rekordnih 40 golov