Ribničani so opravili polovico naloge. Foto: Facebook
Ribničani so opravili polovico naloge. Foto: Facebook

Ribničani so si v avstrijski prestolnici izborili sijajno izhodišče za preboj v osmino finala tretjega po moči klubskega tekmovanja na stari celini. Napredovanje morajo potrditi čez teden dni v svoji dvorani, v kateri bodo povratno tekmo začeli z dvema goloma prednosti.

Izbranci Boruta Mačka so si v 35. minuti pridelali pet golov zaostanka (20:25), nato pa so le strnili svoje vrste in po golu Ivana Laljeka sedem minut pozneje izenačili na 28:28. Do zadnjega zvoka sirene se je odvijal enakovreden in izenačen boj, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so bili bolj preudarni rokometaši iz dežele suhe robe.

V 58. minuti je bilo 33:33, nato pa so Ribničani le strli odpor Dunajčanov, odločilna gola za zmago sta prispevala Gašper Hrastnik in Leon Ljevar.

V ribniški ekipi sta bila najučinkovitejša Ljevar z desetimi in Laljek z osmimi goli.

V nedeljo bodo na veliko sceno v tem tekmovanju stopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja, ki bodo v Rdeči dvorani gostili beograjski Partizan.

EVROPSKI POKAL, 3. KROG, prva tekma

FIVERS MARGARETEN (AVT) – RIKO RIBNICA 33:35 (20:18)

Fivers Margareten: Šarić, Damböck 9, Haunold, Schweiger 3, Filzwieser, Tanić, Schuh 3, Martinović 2, David, Nigg 6, Brenneis 1, Kolar 2, Gangel, Riede 1, Brandfellner, Seidl 6.

Riko Ribnica: Jelenović, Klarič, Levstek 2, Laljek 8, Bogdanović 3, Gorenc 1, Žagar 4, Ljevar 10, Grum 2, Miličević, Cimerman, Nosan 1, Hrastnik 4.

Sedemmetrovke: Fivers Margareten 3 (1), Riko Ribnica 5 (4).

Izključitve: Fivers Margareten 6, Riko Ribnica 14 minut.