Ivica Rimanić bo nov rod slovenskih rokometašic popeljal na prvo veliko tekmovanje. Foto: MMC RTV SLO
Ivica Rimanić bo nov rod slovenskih rokometašic popeljal na prvo veliko tekmovanje. Foto: MMC RTV SLO

21 reprezentantk se bo zbralo na pripravah v Podčetrtku v ponedeljek, 20. septembra. Reprezentanca se bo do četrtka pripravljala v Sloveniji, nato pa se bo odpravila na Croatia Cup na Hrvaško, kjer bo ostala do nedelje, 26. septembra. Naslednja sklopa priprav za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Skandinaviji, ki bo od 7. do 19. decembra, bosta od 24. do 27. oktobra in od 22. novembra do 6. decembra.

V Lillehammerju brez Šonove
Na evropskem prvenstvu ne bo nastopila Maja Šon. Nosilka slovenske igre in Olimpije si je konec prejšnjega meseca na klubskih pripravah na Obali natrgala križne vezi. Slovenija bo v prvem delu zaključnega turnirja stare celine igrala v norveškem Lillehammerju, njene tekmice pa bodo Norveška, Francija in Madžarska.

Na Rimanićevem seznamu so naslednje igralke: Branka Zec, Anja Argenti, Teja Ferfolja, Mirjana Gojkovič, Neli Irman, Nina Jeriček in Vesna Pušnik (vse Olimpija), Sergeja Stefanišin, Sanja Gregorc, Alja Koren, Tamara Mavsar, Neja Šoberl, Barbara Varlec in Maja Zrnec (Krim Mercator), Ana Gros (Györi), Maja Breznik (Sola), Laura Gerić (Millennium), Miša Marinček (Feldkirchen), Neža Mitruševska (Zaječar), Urša Oven (Zagorje GEN-I) in Nives Ahlin (Celje Celjske mesnine).