Renato Vugrinec se bo poskušal s soigralci uvrstiti na svetovno rokometno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Švedskem. Foto: EPA
Renato Vugrinec se bo poskušal s soigralci uvrstiti na svetovno rokometno prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Švedskem. Foto: EPA

Slovenija je večji del priprav za izjemno pomembni tekmi opravila v svojem taboru v Podčetrtku. Med pripravami je odigrala dve prijateljski tekmi z mladinsko izbrano vrsto (28:28: in 34:25), selektor Zvonimir Serdarušić pa nad predstavami svojih varovancev ni bil posebno navdušen: "Na pripravah v Podčetrtku sem iskal določene odgovore, a jih nisem našel. Bili so trenutki, ki so me navdajali z optimizmom, a tudi trenutki, ki so mi povzročali nespečnost. V tem trenutku še nisem izbral dokončne postave, 14 od 19 igralcev bom določil dan pred tekmo," je dejal 59-letnik in sklenil: "Vem, kako naj bi bilo videti okostje moštva, imam pa tudi nekaj pomislekov."

Vugrinec: Če bodo glave na pravem mestu ...
"Naša pričakovanja so velika, prav tako odgovornost, želja po nastopu na svetovnem prvenstvu pa je močna. Pred nami je težka in zahtevna naloga, kajti pomerili se bomo z močno Madžarsko, ki je na mednarodni lestvici pred nami in zaradi povratne tekme v Veszpremu tudi v prednosti," je na novinarski konferenci dodal Renato Vugrinec. Dodal je: "Če bodo naše glave na pravem mestu na obeh tekmah, potem se lahko nadejamo uvrstitvi na svetovno prvenstvo."

Pri Madžarih kadrovske težave
Slovenski nasprotnik ima kar nekaj težav z igralci. Prvi zvezdnik Laszlo Nagy (Barcelona) se je odpovedal nastopom za reprezentanco, poškodovana sta oba leva zunanja igralca David Katzirs (Pick Szeged) in Barna Putics (Minden). Pravico bo na Kodeljevem delil latvijski sodniški par Zigmars Stolarovs-Renars Licis.