Nosilec skupine 3, v kateri je Slovenija, je Poljska. Foto: Reuters
Nosilec skupine 3, v kateri je Slovenija, je Poljska. Foto: Reuters
Serdarušić ocenil nasprotnike v kvalifikacijah za EP

To je določil žreb, ki so ga izvedli v Beogradu. Iz vsake kvalifikacijske skupine bosta na prvenstvo odpotovali po dve najboljši reprezentanci. Na EP, ki bo januarja 2012 potekal v Beogradu, Nišu, Novem Sadu in Vršcu, sta neposredno uvrščeni Srbija in branilka naslova Francija.

"Z žrebom smo lahko zelo zadovoljni, kajti dobili smo zelo atraktivne tekmece. O moči poljske reprezentance ni potrebno izgubljati besed, gre za rokometno velesilo in velik magnet za ljubitelje rokometa. Ukrajina in Portugalska sta vredni vsakega spoštovanja, kajti v preteklosti sta premagovali zelo močne reprezentance in se tako kot mi nadejata uvrstitvi na zaključni turnir," je žreb komentiral direktor reprezentance Roman Pungartnik in dodal: "V teh kvalifikacijah bodo morali igralci pokazati 120-odstotkov svojega znanja, kajti nihče od nas si ne želi, da bi se ponovilo leto 2009, ko se nismo uvrstili na svetovno prvenstvo na Hrvaškem."

Slovenija bo, če bo uspešna, sodelovala na 10. evropskem prvenstvu. Največji uspeh je dosegla leta 2004, ko je bila druga. Letos so bili Slovenci v Avstriji 12. Kvalifikacije bodo potekale med oktobrom 2010 in junijem 2011.

Skupina 1: Madžarska, Makedonija, BiH, zmagovalec predkvalifikacij skupine A
Skupina 2: Hrvaška, Španija, Romunija, Litva
Skupina 3: Poljska, Slovenija, Ukrajina, Portugalska
Skupina 4: Švedska, Slovaška, Črna gora, zmagovalec predkvalifikacij skupine C
Skupina 5: Nemčija, Islandija, Avstrija, zmagovalec predkvalifikacij skupine B
Skupina 6: Norveška, Češka, Nizozemska, Grčija
Skupina 7: Danska, Rusija, Belorusija, Švica

Serdarušić ocenil nasprotnike v kvalifikacijah za EP