Slovenci bodo branili 2. mesto iz EP-ja 2004 v Sloveniji, kjer jih na poti do finala niso mogli zaustaviti niti Hrvati. Foto: EPA
Slovenci bodo branili 2. mesto iz EP-ja 2004 v Sloveniji, kjer jih na poti do finala niso mogli zaustaviti niti Hrvati. Foto: EPA
Sergej Rutenka
Belorus s slovenskim potnim listom Sergej Rutenka bo eden glavnih adutov na bližajočem se EP-ju v Švici. Foto: EPA

Evropski podprvaki bodo prvi del priprav za prvenstvo, ki bo potekalo od 26. januarja do 5. februarja, oddelali v Velenju, kjer jih že jutri čaka zbor.

9. januarja se bodo reprezentančni kandidati, ki so v zadnjih decembrskih dneh vadili po posebnem programu v klubih, preselili na obalo, kjer bodo ostali do 15. januarja. V tem času jih čaka nastop na slovensko-hrvaškem pokalu, sklepni del priprav pa bodo opravili od 16. do 21. januarja v Laškem.

Slovenci bodo prvo srečanje odigrali 26. 1. v St. Gallnu proti domačinom Švicarjem. V skupini jih čakata še tekmi z Ukrajino (28. 1.) in Poljsko (29. 1.).

Seznam selektorja Slavka Iveziča:

Vratarji: Beno Lapajne, Dušan Podpečan in Gorazd Škof

Krilni igralci: Zoran Jovičič, Žvižej, Vid Kavtičnik in Dragan Gajič

Krožni napadalci: Goran Kozomara, Zoran Lubej in Marko Oštir

Zunanji igralci: Uroš Zorman, Sergej Rutenka, Rok Ivančič, Ognjen Backovič, Miladin Kozlina, Aleš Pajovič, Renato Vugrinec, Jure Natek in David Špiler.