Foto:
Foto:
Slovenija je v Rigi osvojila bronasto odličje.

V tekmi za tretje mesto so Slovenci ugnali izbrano vrsto Madžarske z 29:28 (14:14). Zmagovalca je ob zvoku sirene odločil Bilbija.

S tretjim mestom Slovenija nadaljuje niz osvajanja kolajn na velikih tekmovanjih, saj je to že tretja zaporedna medalja v treh letih.

Izjavi po tekmi:

Nenad Bilbija: "Uspešno smo se pobrali po težkem porazu z Dansko in danes dokazali, da sodimo v sam evropski vrh. Precej bolje smo odigrali v obrambi, v zaključku tekme pa sem imel dovolj prostora za neovirane strele na gol. Ob zadnjem, odločilnem strelu je blok opravil polovico dela. Kar se tiče mojih iger, moram priznati, da je bilo predvsem v obrambi precej vzponov in padcev, medtem ko sem lahko z učinkom v napadu povsem zadovoljen."

Slavko Ivezič: "Vesel sem, da je tudi ta generacija dosegla izjemen uspeh, kar je potrditev, da slovenski trenerji po svojih klub delajo kakovostno, in še enkrat gre zahvala za ta uspeh tudi njim. Naš cilj je bil, da ostanemo v evropskem vrhu, vendar sem prepričan, da bo treba vložiti več sredstev in dela v delo mladih reprezentanc, če bomo hoteli zadržati priključek. Istočasno sem vesel, da so se nekateri neuveljavljeni igralci dokazali skozi reprezentančne nastope, in upam, da bodo dobili zaupanje in minutažo tudi v svojih klubih."