David Koražija je bil z Nenadom Bilbijo najboljši strelec slovenske reprezentance proti Ukrajincem. Foto: RTV SLO
David Koražija je bil z Nenadom Bilbijo najboljši strelec slovenske reprezentance proti Ukrajincem. Foto: RTV SLO
Uroš Zorman
Uroš Zorman je tekmo proti Ukrajincem v družbi Aleša Pajoviča gledal s tribune. Foto: MMC RTV SLO

Miro Požun na zadnji tekmi ni računal na kapetana Uroša Zormana in Aleša Pajoviča, njegovi varovanci pa so kljub temu z visoko razliko ugnali Ukrajino, ki sicer ne sodi med boljše reprezentance stare celine. Slovenski reprezentanti so si ključno prednost priigrali v drugem polčasu, ko je odlično branil Aljoša Rezar.

Dobri obeti pred kvalifikacijami
Naša izbrana vrsta je tako z odliko opravila preizkus pred nadaljevanjem kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Avstriji, v katerih se bo pomerila še z Nemčijo, Izraelom in dvakrat z Belorusijo. Slovenci s tremi zmagami, porazom in tekmo več zasedajo prvo mesto na lestvici skupine 5. V junijskih kvalifikacijah bodo nastopili tudi Vid Kavtičnik, Miladin Kozlina in Jure Dobelšek, ki jih Požun zaradi težav s poškodbami ni vpoklical.

3. krog:
SLOVENIJA - UKRAJINA 41:32 (18:15)
500; Bilbija in Koražija po 8, Gajič 5, Kozomara, Miklavčič in Špiler po 4, Brumen 3, Mlakar in L. Žvićej in Mlakar po 2, M. Žvižej 1.

2. krog:

ČEŠKA - SLOVENIJA 27:28 (14:12)
1.000; Sobol 10; L. Žvižej in Bilbija po 6, Brumen 5, M. Žvižej 4, Miklavčič in Zorman po 2, Natek, Kavaš in Gajič po 1.

1. krog:
SLOVENIJA - DANSKA 31:30 (13:10)
1.000; Špiler 9, Mlakar in Gajič po 4, Pajovič 3, Kozomara, Brumen, Natek, L. Žvižej in Zorman po 2, Kavaš 1.

A. B.