Foto:
Foto:
Uroš Zorman je preporod doživel na evropskem prvenstvu. V dresu Celja svojo formo le še stopnjuje.
Mladi Vid Kavtičnik bo ena izmed osrednjih figur povratnega srečanja.

Povratna tekma med Celjem in Ciudadom Realom se bo začela ob 17.00. Največji adut bo neverjetno občinstvo, ki je že v ponedeljek razgrabilo vse karte. Zeleno-rumeni se zavedajo izjemne priložnosti in vsi po vrsti obljubljajo boj do zadnje kaplje krvi.



"Na prvi tekmi smo igrali zelo dobro v obrambi le v prvem polčasu, nato pa smo popustili tudi zaradi dveh izključitev Kokšareva, ki bi ob morebitni tretji prejel rdeč karton. V končnici a nam je nekoliko padla koncentracija, zaradi visokega tempa, ki so ga narekovali Španci skozi vso tekmo. Vemo, da bo povratna tekma zelo težka in zahtevna. Ciudad Real bo morda igral boljše, zato moramo tudi mi igrati še trše, enako odločno in samozavestno in to bi nam lahko skupaj s podporo na tribunah prineslo končni uspeh. Dali bomo vse od sebe, da naredimo ta zgodovinski korak v slovenskem moškem klubskem rokometu," pred težko pričakovano tekmo razmišlja strateg na celjski klopi Miro Požun.

Najboljši strelec na prvi tekmi Uroš Zorman opozarja, da minimalna zmaga na prvi tekmi še ne zagotavlja finala: "Ugoden rezultat nas ne sme uspavati. Morda je celo bolje, da smo zmagali le z zadetkom razlike in ne z višjo prednostjo, za kar smo imeli velike možnosti. Pri sedanji prednosti moramo namreč misliti samo na zmago in naš pristop bo še boljši. Upam na ponovitev predstave iz Španije, upam, da bomo vsi, vključno z vratarjem Perićem, tako razpoloženi. Takih priložnosti, kot je bilo v tem času že dostikrat rečeno, v življenju ni veliko in zato jo želimo izkoristiti. Upam, da nam bo uspelo!"

Podobno razmišlja tudi Belorus s slovenskim potnim listom Sergej Rutenka: "Nekaj rezerv je v tem, da smo imeli dosti več izključitev in da se je v njihove roke odbilo veliko več žog. Drugače pa moramo ponoviti fanatično obrambo in dober izkoristek v napadu. Branilska linija Ciudada Reala bo na povratni tekmi vsekakor bolj agresivna, naši obrambi bo še težje. Če bomo odigrali pametno in odločno, smo lahko optimisti."

Španski rokometaši so v Slovenijo prispeli že v četrtek in v petek opravili trening. Tekmo bo sodil ukrajinski sodniški par Šal - Konoplastij. delegat bo Švicar Sigg. Vse vstopnice za tekmo so pošle že v ponedeljek.

Velenjska uvertura v rokometno popoldne
Rokometna uvertura bo že ob 15.00, ko bo Gorenje v Velenju lovilo finale Pokala pokalnih zmagovalcev. Španski Valladolid je prvo tekmo dobil z dvema goloma razlike (34:32).

Pred povratnim srečanjem je trener domačih Ivan Vajdl povedal:"Tekme v Španiji smo se glede na posnetke kar malce bali, na koncu pa se je vse skupaj končalo dobro. Bolj ali manj je ekipa dobro opravila svoje delo, nekoliko sta zatajila le vratarja, ki sta imela slab dan. Na povratnem srečanju bo vsekakor potrebno igrati bolj zbrano in preudarno. Upam, da se bomo s pomočjo naših zvestih gledalcev veselili uvrstitve v veliki finale."

Kapetan velenjskega moštva je pred tekmo kariere povedal: "Tekmo v Španiji smo analizirali do najmanjših potankosti in verjamem, da se bomo od naših napak kaj naučili. Vzdušje v ekipi je sijajno, prav tako tudi mestu, kar je za nas dodaten motiv."

Najboljši strelec prvega srečanja Vid Kavtičnik pa je dejal: "Imamo veliko rezerve v obrambi. Če ponovimo našo igro v napadu s prve tekme in odpravimo napake v obrambi, potem se lahko nadejamo uvrstitve v finale. Nekaj treme in živčnosti je znotraj naše ekipe seveda prisotno, ne igra se vsak dan za uvrstitev v finale PPZ-ja."