Franjo Bobinac je 15. predsednik Rokometne zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Franjo Bobinac je 15. predsednik Rokometne zveze Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković in Žiga Debeljak
Za razliko od športnega entuziasta Zorana Jankovića, se Žiga Debeljak ne spozna na rokomet, česar nikoli ni skrival. Foto: MMC RTV SLO
Bobinac novi predsednik RZS-ja

Bobinac, sicer tudi predsednik uprave Gorenja, je bil edini kandidat. Skupščina predsedstva ga je potrdila soglasno (vseh 47 prisotnih delegatov), tako kot je soglasno sprejela odstop Debeljaka, pod vodstvom katerega je slovenski rokomet zapadel v krizo. Bobinac za razliko od svojega predhodnika ni rokometni analfabet, saj je tudi predsednik RK Gorenje in podpredsednik Olimpije.

Debeljak se je posul s pepelom
"Upam, da bo moj odstop prispeval k novemu rokometnemu zagonu na slovenskem prizorišču. Če bi to vedel že pred dvema letoma, potem bi odstopil že naslednji dan. Zaradi prezasedenosti na svojem delovnem mestu sem leto dni iskal naslednika na položaju predsednika RZS, Bobinac pa je dobra izbira, saj je dobro vpet v delovanje slovenskega rokometa. V prihodnje mu želim veliko uspeha," je dejal Debeljak, ki je bil tudi na svoji zadnji seji deležen kritik, za katero je poskrbel častni predsednik zveze Zoran Janković. Ta mu je sicer že po junijskem neuspehu moške reprezentance poslal pismo, v katerem ga je pozval, naj odstopi.

Bobinac: Preveč vrtičkarstva in premalo analize
Novi predsednik Bobinac je po imenovanju dejal: "Delovanje RZS-ja vidim kot delovanje podjetja. V poslovanju ne vidim nobenih večjih težav, več kot očitno pa je, da smo v vseh starostnih kategorijah v hudi rezultatski krizi. V bližnji prihodnosti bom opravil številne pogovore z najbolj odgovornimi osebami v slovenskem rokometu, vsi skupaj pa si moramo zastaviti vprašanje - kaj sploh želimo doseči. Pred nami je veliko dela, bistveno več pa moramo narediti na modelu naše igre in jo narediti prepoznavno na mednarodnem prostoru. V rokometni stroki je preveč vrtičkarstva in premalo analitičnega dela, številne vrzeli je opaziti tudi na drugih področjih. Ena od teh je tudi porazna spletna stran RZS, za katero je bolje, da si je ne ogledate."

Bobinac si bo do sredine decembra vzel čas za podrobno analizo, nato pa bo načrte predstavil na novinarski konferenci.

A. V.

Bobinac novi predsednik RZS-ja