Predsednik Rokometne zveze Slovenije Žiga Debeljak meni, da bi bila lahko reorganizacija koristna za rokomet. Foto: RTV SLO
Predsednik Rokometne zveze Slovenije Žiga Debeljak meni, da bi bila lahko reorganizacija koristna za rokomet. Foto: RTV SLO

Liga se bo začela 8. septembra. Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen. Po rednem delu se bosta oblikovali dve skupini za uvrstitev od 1. do 6. in od 7. do 12. mesta. Če si bo Slovenija še tretjič izborila nastop na OI, se bo končnica končala 17. maja, sicer pa 1. junija.

Združenje naj bi postalo samostojna pravna oseba v obliki društva, z lastnim statutom in pravili, vodili pa naj bi ga direktor, vodja tekmovanja in poslovni sekretar. Prvoligaši so pripravljali predloge za reorganizacijo, ki vključuje poleg spremenjenih aktov tudi licenciranje klubov. Licenciranje naj bi vodila 6-članska komisija.

Združenje bi med drugim rado obdržalo in še nekoliko povečalo število televizijskih prenosov, ligo pa bi radi približali javnosti tudi z internet prenosi in predstavitveno publikacijo. Predsednik Rokometne zveze Slovenije Žiga Debeljak je predloge podprl, sedaj pa ga mora še predsedstvo RZS-ja. Sezona 2007/08 bi bila testna, reorganizacija pa bi se v celoti izpeljala v sezoni 2008/09.

Sezona 2007/08
1. KROG, 8. september:

TRIMO - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

SLOVAN - JERUZALEM ORMOŽ

TERMO - CIMOS KOPER

GOLD CLUB - GORENJE

PREVENT - RUDAR

NOVA GORICA - SVIŠ

C. R.