Renato Vugrinec bo s svojimi bogatimi izkušnjami velika okrepitev za izbrano vrsto. Foto: MMC RTV SLO
Renato Vugrinec bo s svojimi bogatimi izkušnjami velika okrepitev za izbrano vrsto. Foto: MMC RTV SLO
Miro Požun
Miro Požun se veseli novih izzivov. Foto: MMC RTV SLO
Robert Beguš
Robert Beguš se veseli prihoda izkušenih igralk. Foto: MMC RTV SLO

Moška izbrana vrsta se bo za nastop na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem leta 2009 pomerila s Slovaško (7. in 14. junija), ženska pa za evropsko prvenstvo v Makedoniji leta 2008 z Belorusijo (1. in 7. junija).

Požun je zelo zadovoljen
"Vesel sem, da so vsi rokometaši izrazili željo in pripravljenost obleči dres z državnim grbom na prsih. V reprezentanco se vrača Vugrinec, kar bo naši igri zagotovo dalo novo dimenzijo," je dejal selektor Miro Požun in dodal: "V naslednjem obdobju sta pred nama dva kvalifikacijska ciklusa, v tem trenutku pa smo bolj osredotočeni na junijski tekmi s Slovaki za nastop na svetovnem prvenstvu v začetku prihodnjega leta na Hrvaškem."

Sledile bodo kvalifikacije za EP
Požun bo po šele opravljeni nalogi začel razmišljati o kvalifikacijskih tekmah z Nemci, Belorusi, Izraelci in Bolgari za nastop na evropskem prvenstvu v Avstriji leta 2010. Prvi del priprav za Slovaško bodo od 25. do 31. maja opravili v Kranjski Gori, v Laškem bodo od 2. do 6. junija. Naslednji dan jih čaka prvi obračun v Celju, po pripravah v Radencih pa jih 14. junija čaka še povratni v Levicah.

Beguš se želi vrniti na veliko sceno
Selektor ženske reprezentance Robert Beguš bo znova računal na izkušeni Stefanišinovo in Odrovo. "Zaradi velike generacijske luknje smo bili v to prisiljeni, obe igralki pa sta se z veseljem odzvali mojemu vabilu. Lani nismo nastopili na svetovnem prvenstvu v Franciji, po enoletnem premoru pa se znova želimo vrniti na veliko sceno. Pred nami je težka naloga, marčevska turneja na Češkem v okviru tedna EHF pa je dokazala, da smo na pravi poti. Izjemno vesel sem, da je Rokometna zveza Slovenije uslišala našo željo, tako da bomo povratno tekmo igrali v Celju. Upam, da tudi pred številnim občinstvom," je povedal Beguš.

Igralke se bodo zbrale 23. maja, po pripravah v Velenju in Brežicah pa bodo 26. in 27. maja odigrale dve tekmi z Nizozemkami. Prva tekma z Belorusijo bo 1. junija v Minsku, povratna pa teden dni kasneje v mestu ob Savinji.

Seznam Mira Požuna:
Dragan Gajič, Miladin Kozlina, Aljoša Rezar, Gorazd Škof, David Špiler (vsi Celje Pivovarna Laško), Matjaž Brumen, Rok Praznik, Uroš Rapotec, Luka Ščurek (vsi Cimos Koper), Jure Dobelšek, Boštjan Kavaš, Matjaž Mlakar (vsi Gorenje), Aleš Pajovič, Uroš Zorman (oba Ciudad Real), Ognjen Backovič (Teucro), Nenad Bilbija (Valladolid), Rok Ivančič (Casarano), Vid Kavtičnik (Kiel), Goran Kozomara (Aalborg), Beno Lapajne (Aragon), Jure Natek (Chambery), Roman Pungartnik (Gummersbach), Renato Vugrinec (Portland San Antonio) in Luka Žvižej (Pick Szeged).

Seznam Roberta Beguša:
Sergeja Stefanišin, Tanja Oder, Manuela Hrnjič, Lina Krhlikar, Barbara Varlec, Ana Gros, Neli Irman, Anja Argenti, Urša Oven (vse Krim Mercator), Miša Marinček, Nastja Praprotnik, Kristina Mihič, Jelena Kikanovič (vse Mercator Tenzor Ptuj), Branka Zec, Nuša Skutnik, Neža Mitruševska (vse Olimpija PLK), Nina Jeriček, Katja Čerenjak (obe Celeia Žalec) in Maja Šon (Celjske mesnine).

C. R.