Bobinac, predsednik uprave Gorenja, je predsednik RZS-ja od leta 2008. Foto: MMC RTV SLO
Bobinac, predsednik uprave Gorenja, je predsednik RZS-ja od leta 2008. Foto: MMC RTV SLO

Skupščina RZS-ja, ki je obravnavala osem točk dnevnega reda, zaradi premajhnega števila delegatov sprva ni bila sklepčna, po pol ure in ponovnem štetju pa je bilo delegatov dovolj. Najdlje so se zadržali pri četrti točki, kjer so nazadnje le sprejeli spremembe registracijskega pravilnika in statuta.

Dozdajšnji prvi mož RZS-ja in edini predsedniški kandidat Bobinac se je glasovanja vzdržal. Novi-stari predsednik je predlagal 11 članov predsedstva, ki so bili prav tako soglasno potrjeni. Vsak od njih se je obvezal, da bo v blagajno RZS-ja prispeval najmanj po 50.000 evrov.

"Svoj prvi mandat sem začel pred letom in pol. Obdobje je bilo prekratko za spremembe, tako da sem se s klubi in drugimi člani rokometne družine odločil, da na predsedniškem položaju ostanem do leta 2014," je po ponovni izvolitvi na mesto predsednika RZS-ja dejal Bobinac.

"Moj glavni cilj so še vedno poletne olimpijske igre v Londonu leta 2012. Verjamem, da se bo obema našima reprezentancama uspelo uvrstiti na olimpijski turnir. Zelo pomembno je, da vsi stebri naše krovne rokometne organizacije delujejo solidno, da smo na lepi poti, da zgladimo vse spore okrog sodniških zgodb," je razkril glavne cilje svojega novega mandata.