Gorenje si bo poskušalo nastop v Ligi prvakov zagotoviti v kvalifikacijah ta konec tedna. Foto: /www.rk-gorenje.com
Gorenje si bo poskušalo nastop v Ligi prvakov zagotoviti v kvalifikacijah ta konec tedna. Foto: /www.rk-gorenje.com

Poleg slovenskega podprvaka bodo na turnirju nastopili še nemški Rhein-Neckar Löwen, španski Ademar Leon in danski Bjerringbro-Silkeborg. V elitno evropsko druščino vodi le eno mesto.

"Povabilo na turnir je dokaz dobrega dela v klubu in to si štejemo v čast. V preteklem mesecu smo poskušali optimalno sestaviti ekipo. Največ pozornosti smo namenili obrambi, ki potrebuje največ uigravanja," je na novinarski konferenci uvodoma dejal trener velenjske zasedbe Branko Tamše.

"V Nemčiji nas čaka močan in kakovosten turnir. Ademar Leon, Bjerringbro-Silkeborg in Rhein Neckar Löwen so moštva, ki krojijo vrh rokometa v svojih državah. Prvo tekmo igramo z organizatorjem turnirja. Od Rhein Neckar Löwna lahko pričakujemo obrambo 6-0, mi pa bomo skušali poiskati vse slabosti v tej obrambi. Če bodo moji varovanci upoštevali vsa navodila, tukaj mislim predvsem na potrpežljivo in pametno igro v napadu, potem verjamem, da imamo priložnost presenetiti ekipo iz Mannheima."

Prvouvrščena ekipa na turnirju v Karlsruheju bo v Ligi prvakov nastopila v skupini A, v kateri so Celje Pivovarna Laško, Kiel, Barcelona, Kielce in Chambery.

Karlsruhe, spored, petek ob 18.00:
ADEMAR LEON - BJERRINGBRO SILKEBORG
Ob 20.15:
RHEIN NECKAR LÖWEN - GORENJE VELENJE

Sobota ob 17.00:
GORENJE VELENJE - ADEMAR LEON
Ob 19.30:
SILKEBORG - RHEIN-NECKAR LÖWEN

Nedelja ob 15.00:
SILKEBORG - GORENJE VELENJE
Ob 17.45:
ADEMAR LEON - RHEIN-NECKAR LÖWEN