Uroš Zorman se po treh sezonah iz Španije vrača v domovino. Foto: EPA
Uroš Zorman se po treh sezonah iz Španije vrača v domovino. Foto: EPA

V Celju sem bil bolj ofenziven igralec, medtem ko sem se pri Ciudadu resda naučil še druge stvari, a malo pozabil na to napadalnost. Še imam rezerve!

Ne bi bilo pošteno, da zdaj, ko sem podpisal, govorim, kako so bili zadnjo sezono vsi za "en drek", zdaj pa bo z mojim prihodom vse drugače. So le moji prijatelji, s katerimi se veliko družim. Očitno pa nekaj ni bilo v redu. Kaj, ne vem najbolje.

O zadnji sezoni Celja Pivovarne Laško
Ciudad Real si lahko na tekmi proti Barceloni zagotovi državni naslov, konec meseca pa še evropskega. Foto: EPA
Uroš Zorman
Prepričan je, da mora Tiselj ostati trener Celja Pivovarne Laško. Foto: MMC RTV SLO

"Podpisal sem dveletno pogodbo. Pretehtala je predvsem družina, o podrobnostih pa ne bi govoril. Denar gotovo ni bil razlog, saj imam tu še dveletno pogodbo in bi lahko ostal," je povedal odlični organizator igre, ki bo ta mesec z rokometaši Ciudad Reala v dvoboju proti Kielu poskušal ponoviti lanski uspeh in slaviti naslov evropskih prvakov.

Zorman se bo tako po treh letih vrnil v klub, ki je 24. aprila 2004 tudi po njegovi zaslugi postal zmagovalec Lige prvakov. Pri Ciudad Realu je imel težave s poškodbami, poleg tega mu trener ni namenjal največje minutaže. Prepričan je, da lahko Celje spet postane klub, ki bo v Evropi strah in trepet tekmecev.

Vodstvo Celja si prizadeva, da bi se v Zlatorog vrnila še dva nekdanja nepozabna igralca, Renato Vugrinec in Aleš Pajovič.


Zanimivo, da se vračate v Celje prav zdaj, ko je klub na dnu. Kaj vas je prepričalo?
Pretehtala je predvsem družina, o podrobnostih pa ne bi govoril. Denar gotovo ni bil razlog, saj imam tu še dveletno pogodbo in bi lahko ostal.

Vrnila naj bi se tudi Pajovič in Vugrinec. Lahko spet pričakujemo šampionske igre Celja?
Velika imena še ne prinesejo rezultata! Na igrišču bo treba dokazati, da smo dovolj kakovostni. Z nekaj popravki lahko spet postanemo prava ekipa, ki bo, tako kot včasih, konkurenčna v Evropi. Priti iz obeh skupin bi bil prvo leto že uspeh, pozneje sledi tudi nadgradnja.

Lahko izdate, koliko boste v odstotkih dobili manj denarja kot v Španiji?
Tega ne bi rad razlagal, pomembna je družina. Če bi odločal denar, vprašanje, če bi se vrnil. Ponudba je prišla ob pravem trenutku. Gre za nov izziv, da po vseh slabih sezonah z novimi močmi poskušamo še nekaj narediti, poleg tega želim izpopolniti tudi sebe.

To so pa skromne besede, ki jih ne bi pričakovali od tako odličnega igralca! Lahko razložite, kaj mislite s tem, da se morate še izpopolniti?
V Celju sem bil bolj ofenziven igralec, medtem ko sem se pri Ciudadu resda naučil še druge stvari, a malo pozabil na to napadalnost. Še imam rezerve! V tem sistemu, s katerim sicer ni nič narobe, so lahko posamezniki zanemarjeni. Menim, da v Ciudad Realu le nisem pokazal čisto vsega, česar sem sposoben!

Menite, da mora Tone Tiselj ostati trener Celja Pivovarne Laško?
Ker sem podpisal, ko je trener prav on, in tudi prihajam na njegovo željo, je logično, da ostane. Pogovorila sva se, našla skupne točke ...

Kaj sicer menite o zadnji klavrni sezoni Celja?
Težko govorim ... Ne bi bilo pošteno, da zdaj, ko sem podpisal, govorim, kako so bili zadnjo sezono vsi za "en drek", zdaj pa bo z mojim prihodom vse drugače. So le moji prijatelji, s katerimi se veliko družim. Očitno pa nekaj ni bilo v redu. Kaj, ne vem najbolje. Vse bomo uredili in se pogovorili. Še enkrat: velik izziv mi je, da se vrnem in da poskušamo že prvo sezono priti daleč, nato pa seveda še višje.

Uroš Zorman vabi otroke v svojo rokometno akademijo, ki bo v Dolenjskih Toplicah. Več izveste na www.akademija-zorman.si.

Na povratni tekmi polfinala Lige prvakov ste imeli s Hamburgom kar nekaj težav. Zakaj?
Vedeli smo, da bo tekma zelo težka, saj ima Hamburg dobro ekipo, ki ni imela česa izgubiti. Bili so povsem neobremenjeni. Zelo dobro smo odigrali ...

In zdaj - ponovitev lanskega finala s Kielom, kjer igra tudi Vid Kavtičnik. Bo kaj dosti drugače kot lani?
Niti ne, saj ima Kiel isto ekipo. Z Vidom smo seveda prijatelji, pred tekmo bomo šli na kavo in tudi po tekmi, vmes pa ne bo prijateljstva. Plus za nas je, da zaradi zlomljene roke ne bo igral Kim Andersen. Sicer pa nas najprej čaka boj za naslov prvaka. V nedeljo doma igramo z Barcelono in če zmagamo, smo že prvaki.

Lahko torej sezono označite kot zelo uspešno?
Nismo ravno izpolnili vseh ciljev ... Aprila smo izgubili v Kraljevem pokalu, že decembra v navadnem pokalu.

Kaj boste naredili s svojim stanovanjem v Španiji, zdaj, ko je kriza in cene nepremičnin padajo?
Dajal ga bom v najem.

T. O.

V Celju sem bil bolj ofenziven igralec, medtem ko sem se pri Ciudadu resda naučil še druge stvari, a malo pozabil na to napadalnost. Še imam rezerve!

Ne bi bilo pošteno, da zdaj, ko sem podpisal, govorim, kako so bili zadnjo sezono vsi za "en drek", zdaj pa bo z mojim prihodom vse drugače. So le moji prijatelji, s katerimi se veliko družim. Očitno pa nekaj ni bilo v redu. Kaj, ne vem najbolje.

O zadnji sezoni Celja Pivovarne Laško