Foto:
Foto:
Matjaž Brumen je že na začetku tekme odšepal z igrišča, na srečo pa se je v 12. minuti že vrnil.
Celjski navijači so tudi v Beogradu spodbujali evropske prvake.
Uroš Zorman

Po prvem polčasu je kazalo na polom Celja, saj je obramba dobila kar 22 golov, v napadu pa je bil razpoložen le Sergej Rutenka. V nadaljevanju je igra le stekla, kljub temu pa so na koncu presenetljivo slavili gostitelji, ki jih je reševal vratar Darko Stanić. Argument, da pri Celju ni več nekaterih vrhunskih igralcev, ne zdrži, saj imajo Beograjčani isto težavo.

Evropski prvaki so prvič povedli v 4. minuti (3:2), nato pa šok - zaradi poškodbe je moral z igrišča Matjaž Brumen. Na srečo se je kmalu izkazalo, da ne gre za nič resnega. Njegova menjava, Dragan Gajič, je takoj ob stiku z žogo zadel za 4:3, po vodstvu s 6:4 pa smo pomislili, da so Celjani ujeli šampionski ritem. Zmota - hitro levo krilo Ivan Nikčević je ob slabi celjski obrambi držal priključek, ko pa se je Slovencem ustavilo še v napadu in je sodnik izključi Matjaža Mlakarja, je žoge iz mreže pobiral le še Gorazd Škof oziroma njegova menjava Aljoša Rezar.

Rdeče-beli so povedli z 12:11, do polčasa pa so si priborili vodstvo z 22:16. Jasno je bilo, da bo treba v nadaljevanju popraviti obrambo in da se bo moral Sergeju Rutenki (6 golov v prvih 30 minutah) pridružiti še kdo. Odmor je pomagal. Požunovi mladci so v nizu dosegli tri zadetke, ob tem pa zgrešili še dve 100-odstotni priložnosti. Ko je Edvard Kokšarov - nastopil je z natrgano mišico - le zadel, je bil izid izenačen na 23 (delni izid 7:1), kar je obetalo napeto nadaljevanje, v katerem so imeli gostje pomembnega aduta: vratarja Gorazda Škofa (skupaj 21 obramb).

Dostojen Perićev naslednik je v drugem polčasu branil sijajno in med drugim v enem napadu obranil tri strele. Kljub naletu pa Celjani do vodstva niso zmogli vse do 52. minute, ko je Mlakar dosegel svoj četrti gol za 30:29. Namesto da bi kapetan Kokšarov iz povsem čistega položaja že skoraj odločil tekmo, se je Crvena zvezda vrnila v igro in v 58. minuti povedla z 32:31. Sledila je drama: izenačenje po zaslugi Brumna, pa spet nov gol gostiteljev. Kljub igralcu več v zadnji minuti Celjanom ni uspelo premagati odličnega Darka Stanića. Zadnji žarek upanja je ugasnil, ko sodnik ni priznal gola Kokšarova za izenačenje, češ da je igralni čas pretekel.

Sergej Rutenka: "Crvena zvezda nas je v prvem polčasu nadigrala. V drugem polčasu smo prvi del igrali dobro, potem pa smo spet naredili serijo napak. Tekmo smo izgubili zaradi svojih napak, je pa res, da nam je zmanjkalo tudi sreče. Pri njih je bil ključni igralec vratar."

Uroš Zorman: "Poraz ni tragičen, za vse nas pa je to lepo opozorilo pred nadaljevanjem Lige prvakov. Do konca prvega dela je še pet tekem, naš primaren cilj pa je še vedno prvo mesto v skupini."

Matjaž Brumen: "Na tej tekmi nismo bili pravi, prikazali smo igro daleč pod svojimi sposobnostmi. Bilo je preveč začetniških napak, ravno tako si nismo smeli dovoliti zaostanka šestih golov iz prvega polčasa. V nadaljevanju smo jih sicer ujeli, a končnico znova odigrali porazno. S porazom se ne smemo obremenjevati, temveč iz njega potegniti koristi."

CRVENA ZVEZDA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO  
             33:32 (22:16)             
                                       
Nenadič    7 (2)  Rutenka  10 (3)      
Nikčevič   6 (3)  Brumen    6          
Manojlovič 5      Natek     5          
Tomič      3      Kokšarov  4 (1)      
Čorovič    3      Mlakar    4          
Stojkovič  3      Kozlina   1          
Stefanovič 3      Gajič     1          
Dobrkovič  2      Zorman    1          
Ilič       1 (1)                       
                                       
Sedemmetrovke: 6/8 ; 4/6               
Izključitve: 12 min ; 4 min            

Koprčani že opravili s tekmecem
Rokometaši Cimosa so v prvi tekmi 2. kroga Pokala EHF v gosteh premagali nizozemski Emmen en Omstreken s 35:23. Najboljši strelci: Doborac 9, Brož 8, Bogovčič 5. Povratna tekma bo naslednjo nedeljo v Kopru.