Foto:
Foto:
Ljudmila Postnova je bila najboljša strelka Rusinj.

Krimovkam je polfinale priborila Natalija Derepasko, ki je pet sekund pred koncem zadela s sedmih metrov, kar je bil njen 12. gol na dramatični tekmi, v kateri se evropske prvakinje nikakor niso mogle "odlepiti" od žilavih Rusinj.

Rusinje so se po slabem začetku (3:0) hitro vrnile v igro. V sedmi minuti je Postnova izenačila na 3:3, toda slovenske predstavnice so kmalu spet ušle na 7:4. Igralke Krima so v prvem polčasu še štirikrat povedle s tremi goli prednosti. Pri izidu 15:12 za Krim pa varovanke Toneta Tislja niso več našle pravih rešitev v napadu.

Tako kot na prvi tekmi je pri Krimu šepala igra v napadu, nerazpoložena pa je bila tudi najboljša strelka prve tekme, Tanja Oder, ki je zadela šele v 45. minuti. Odpovedala je tudi druga krilna igralka Olga Čečkova. Slovenska reprezentantka je svoj prvi zadetek zadela dve minuti kasneje kot Odrova (47. minuta).

Lada Toljati je izkoristila neučinkovitost Krima v napadu in z delnim izidom 5:0 povedla s 17:15. Slovenske igralke še naprej niso našle odgovora na trdo igro Rusinj in vse je kazalo na neuspeh lanskoletnih zmagovalk Lige prvakinj.

Najboljše ekipe se izkažejo v najtežjih trenutkih. Prav to je dokazala šampionska zasedba z Galjevice, ki je v zadnjih 15 minutah pokazala povsem drug obraz. Čečkova je v 47. minuti po dolgem času poskrbela za vodstvo Krima (22:21), Derepaskova pa je z dvema zaporednima zadetkoma vzdignila dvorano na noge (24:21).

V zaključku so se rokometašice slovenskega kluba poigrale z živci vseh v dvorani ter pred televizijskimi sprejemniki. Odrova je deset sekund pred koncem zadela za 29:25, a sta sodnika zaradi nepravilnega izvajanja zadetek razveljavila. Krimovke so zadnji napad odigrale z igralko več in po prodoru "vratarke" Bodnijeve iztržile sedemmetrovko, ki jo je uspešno realizirala Derepaskova.

Izjave po tekmi
Tone Tiselj: "Lada je ena najboljših in najbolj perspektivnih ekip v Evropi, pred njo je svetla prihodnost. Pred začetkom tekme sem se zavedal njene moči in širine ter bil prepričan, da bo za preboj v polfinale odločala ena žoga, navdih, sreča. Vse to se je uresničilo. V polfinale smo se uvrstili z veliko truda, moja ekipa pa si je bolj kot s taktiko vozovnico med štiri priigrala s srčnostjo, pripadnostjo kluba in pozitivnim rokometnim duhom, ki je prisotno v Sloveniji."

Natalija Derepasko: "Držala sem obljubo in tekmo odigrala veliko bolje kot na prvem dvoboju v Toljatiju. V igri nismo blestele, odločala je predvsem borbenost v obrambi in naša velika srčnost. Pri zadnjem strelu se mi ni zatresla roka, zato pa mi je srce razbijalo kot še nikoli v življenju."
Tanja Oder: "To je bila infartktna tekma, na našo veliko srečo pa se je končala z zmagoslavjem in uvrstitvijo v polfinale."

Povratne tekme četrtfinala      *   
DUNAFFER - Budućnost             31:26 
             29:24 (16:11)             
SLAGELSE - Ferencvaros           28:30 
             32:25                     
LARVIK - Kometal Skopje          22:25 
             33:27                     
KRIM ETA MALIZIA - Lada Toljati 21:24 
             29:25 (15:14)             
                                       
         * - izidi prvih tekem        
Žreb polfinala bo v torek na Dunaju.
KRIM ETA MALIZIA  - Lada Toljati (RUS) 
29:25 (15:14)

Derepasko 12 (7) Postnova 6
Logvin 6 (2) Muravjeva 6 (1)
Bodinjeva 3 Karejeva 5
Vergeljuk 2 Časlina 3
Čečkova 2 Černi 2
Oder 1 Jakovleva 2
Kurent 1 Pal 1
Jacenko 1
Dinu 1

Sedemmetrovke: 9/9 1/2
Izključitve: 6 min 8 min

2.800 gledalcev.