Madžarski orjak Laszlo Nagy je bil s 7 goli najboljši strelec Kataloncev, ki so v 10. obračunu s Celjani še šestič zmagali. Foto: EPA
Madžarski orjak Laszlo Nagy je bil s 7 goli najboljši strelec Kataloncev, ki so v 10. obračunu s Celjani še šestič zmagali. Foto: EPA
Miha Gorenšek
Miha Gorenšek in Srdjan Trivundža sta v 1. polčasu s po 3 goli ujela priključek s katalonskim velikanom. Foto: RTV SLO
Andrej Šepkin
Celjani so stežka prebijali Barcino obrambo 6-0, na sredini katere je kraljeval 42-letni in 205 cm visoki Ukrajinec s španskim potnim listom Andrej Šepkin. Foto: EPA
Celjani spet nemočni proti Barceloni

Barca je dobila prvo tekmo pred 14 dnevi z 39:28, tudi tokrat pa je kmalu postalo jasno, da se bo "plesalo po njenih notah". V 6. minuti je bilo 4:1, po polovici polčasa že neverjetnih 10:3 (!). Ob mlačni celjski obrambi 5-1 sta bila neustavljiva Laszlo Nagy (4) in Iker Romero (3), ki sta si "privoščila" tudi "cepelin" za 10:3. Španec je podal, 208 cm visoki Madžar pa je na črti atraktivno končal akcijo.

Trivundža in Gorenšek vrnila Celjane v igro
Nadaljni potop celjske barke sta ustavila Srdjan Trivundža in Miha Gorenšek, ki sta vstopila namesto nerazpoloženih Davida Špilerja in povratnika po poškodbi Renata Sulića. Gorenšek je z dvema zaporednima goloma znižal na 8:12 (23. minuta) in prisilil trenerja Manola Cadenasa, da je vzel minuto odmora. Tudi po njej so Celjani držali korak s tekmeci. 9 sekund pred koncem je imel Edvard Kokšarov celo priložnost, da zniža na 13:15, a je Kasper Hvidt ubranil sedemmetrovko.

Barcelona tudi po odmoru razred zase
V nadaljevanju pivovarji niso imeli niti moči niti znanja, da bi ujeli goste, ki so zlahka držali ravnotežje tudi z dvema igralcema manj in v 50. minuti vodili že s 30:22. Nagy in Romero sta nadaljevala s strelskimi vajami, medtem ko je bil iz protinapadov neusmiljen Albert Rocas (6 golov iz 6 poskusov). Zmaga tokrat boljših Kataloncev ni bila ogrožena v nobenem trenutku. Tretji celjski poraz v drugem delu pomeni konec sanj o polfinalu, kamor vodi le 1. mesto.

Slavko Ivezič, trener Celja PL: "Čestitam Barceloni za zmago. So boljša ekipa od nas, nadigrali so nas v vseh elementih igre. Barcelona je začela podobno kot doma in tako smo le lovili priključek. Začeli smo premalo agresivno, pozneje pa Barceloni tekme ni bilo težko pripeljati do konca."

Manuel Cadenas, trener Barcelone: "Barcelona je bila prevladujoče moštvo. Pomembno je, da smo po tekmi doma ohranili zmagoviti ritem. Zdaj igramo na najboljši ravni v sezoni. V preteklosti smo imeli v Celju že veliko težav, sam sem tukaj trikrat izgubil, zdaj pa sem prvič zmagal."

SKUPINA 4, 4. krog
CELJE PL - BARCELONA 27:32 (12:15)

Špiler       5      Nagy      7    
Trivundža    5 (1)  Romero    6    
Gorenšek     3      Rocas     6 (1)
Kokšarov     3      Ugalde    4    
Stojanović   3      Nöddesbo  4    
Gajič        2      Fernandez 3    
Kozlina      2      Lozano    2    
Sulić        2                     
Furlan       1                     
Kos          1                     
                                   
Sedemmetrovke:   1/3; 1/2          
  Izključitve: 2 min; 4 min        


GUDME - PICK SZEGED 28:25

Lestvica:                              
BARCELONA         4  3 0 1 +19  6 točk 
GUDME             4  3 0 1  +5  6      
CELJE PIV. LAŠKO  4  1 0 3 -12  2      
PICK SZEGED       4  1 0 3 -12  2      
V polfinale se bo uvrstil le zmagovalec
skupine.                               

A. V.
Celjani spet nemočni proti Barceloni