Foto:
Foto:
Branko Bedekovič je bil med boljšimi igralci v velenjskem dresu.
Vedran Zrnić je dosegel pet zadetkov.
Branko Bedekovič še ni izgubil upanja za vsaj tretje mesto v skupini.
Trener Ivan Vajdl ni našel razigrane sedmerke.

Slovenski podprvaki so zadovoljili le v prvi četrtini tekme, ki so jo dobili 7:4. Varovanci Ivana Vajdla so do prednosti prišli zaradi odlične obrambe 3-2-1, ki je Dance povsem zmedla.

Ko so Velenjčani v obrambi prešli na različico 6-0 se je sistem igre porušil. V napadu ni bilo pravih rešitev, tako so gostitelji zlahka rešetali velenjska vrata. V obdobju med 15. in 25. minuto so se z delnim izidom 7:0 dokopali do prednosti, ki je več niso izpustili iz rok. Ob polčasu je bilo še znosnih 10:13. Igralci Gorenja so ob solidni obrambi zatajili predvsem v napadu.

Po odmoru brez prebliska
V nadaljevanju podobna slika, saj so domači hitro prišli do vodstva šestih zadetkov, ki so jo brez težav ohranili do konca tekme. Gorenje je v napadu na račun tehničnih napak izgubilo preveliko žog, da bi lahko upali na presenečenje.

Gostitelji so si najvišjo prednost nabrali v 50. minuti, ko so povedli 25:17. Vajdl je iz igre potegnil neprepoznavnega Vida Kavtičnika in v igro poslal Tomaža Lesarja, kar pa ni bistveno spremenilo dogodkov na igrišču.

Pohvaliti velja le Branka Bedekoviča in Vedrana Zrnića, ki pa sta bila premalo za kaj več.

Izjavi po tekmi
Branko Bedekovič
: "Tekmo smo odigrali tako, kot smo se dogovorili, zato je to prva tekma v Ligi prvakov, za katero lahko rečem, da je vsaj obramba delovala tako, kot je potrebno. Na začetku nam je nekajkrat uspelo preprečiti njihove hitre napade, tako da smo nekaj časa celo vodili, žal pa smo bili v napadu nezbrani in premalo prepričljivi pri strelih. Kljub porazu moramo na tokratni predstavi graditi naprej in si zagotoviti vsaj tretje mesto v skupini, ki vodi v pokal EHF."

Ivan Vajdl:" Svojim fantom bi čestital za borbenost in zelo dobro igro v obrambi. V napadu pa so bili nekajkrat preveč neučakani, tako da danski vratar ni imel pretirano težkega dela. Vesel sem, da smo kljub vsem težavam s poškodbami tokrat oslabljeni uspeli pokazati boljšo igro, ki nam daje upanje za naprej. Z dvigom forme si želimo prihodnji teden doma premagati Meškovo, nato pa se enakovredno kosati s Čehovskimi medvedi in skušati doma premagati Gudme."

SKUPINA C, 3. krog

GUDME - GORENJE 28:22 (13:10)

BRESCKI - ČEHOVSKI MEDVEDI 29:34 (11:18)

GUDME - GORENJE         28:22 (13:10)  
                                       
Hansen          6   Bedekovič   7      
Laen            5   Zrnić       6 (1)  
Mogensen        5   M. Oštir    4      
K.-B. Jörgensen 4   Kavtičnik   3      
Nielsen         4   Ilič        1      
Jensen          3   Sirk        1      
Grundsten       1                      
                                       
Sedemmetrovke:   0/0      1/1          
  Izključitve:   10 min   8 min        
                                       
1.000 gledalcev.
Lestvica:                              
ČEHOVSKI MEDVEDI    3  3 0 0 101:88  6
GUDME 3 2 0 1 97:73 4
BRESCKI 3 1 0 2 77:99 2
GORENJE 3 0 0 3 77:92 0 V osmino finala vodita prvi dve mesti.