Zvonimir Serdarušić išče nove moči za slovensko reprezentanco. Foto: Reuters
Zvonimir Serdarušić išče nove moči za slovensko reprezentanco. Foto: Reuters
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik se pripravlja na očetovstvo. Foto: Reuters

To so vratar Jure Vran (Slovan), krožni napadalec Peter Pucelj (Bosna Sarajevo), levi zunanji Rok Žuran (Jeruzalem Ormož) in desni zunanji Jure Dolenec (Merkur). Serdarušić na Češkem ne bo računal na nekatere rokometaše, ki so nastopili na januarskem evropskem prvenstvu v Avstriji, a Vid Kavtičnik (Montpellier), Jure Natek (Gorenje Velenje), Aljoša Rezar in Miladin Kozlina (oba Celje Pivovarna Laško) seveda ostajajo v krogu reprezentančnih kandidatov.

Kavtičnik aprila pričakuje naraščaj
"V reprezentanci nima nihče vnaprej zagotovljenega svojega mesta, moje delo pa je, da poiščem boljše in preizkusim nove igralce. Za bližnjo reprezentančno akcijo sem poklical le 17 igralcev, to število pa zagotavlja boljši vpogled v njihove sposobnosti in intenzivnejšo vadbo na treningih. Na Češkem bom preizkusil štiri nove igralce. Vran se je v zadnjem obdobju izkazal na vratih Slovana, Puclja sem vpoklical zaradi njegove dobre igre v obrambi, Žuran in Dolenec v svojih klubskih sredinah kažeta kakovostne in srčne predstave. Vsem štirim novincem bom ponudil veliko priložnosti za dokazovanje. V reprezentanco nisem vpoklical nekaterih nosilcev igre, tudi Kavtičnika ne, ki ravno aprila pričakuje naraščaj," je svoj izbor pojasnil Serdarušić.

Slovenija, ki se bo 11. aprila zbrala na Rogli, se bo v Zubriju, Zlinu in Prerovu pomerila s Češko, Rusijo in Avstrijo. Turnir služi kot priprava za junijski kvalifikacijski tekmi proti Madžarski, ki bosta dali potnika na svetovno prvenstvo januarja 2010 na Švedskem.

Seznam reprezentantov

Vratarji: Gorazd Škof (Croatia osiguranje Zagreb), Dušan Podpečan (Cimos Koper) in Jure Vran (Slovan);
Levi krili: Jure Dobelšek (Cimos Koper) in Luka Žvižej (Pick Szeged);
Desni krili: Dragan Gajič (Celje Pivovarna Laško) in Matjaž Brumen (Cimos Koper);
Krožna napadalca: Miha Žvižej (Gorenje Velenje) in Peter Pucelj (Bosna Sarajevo);
Levi zunanji: Rok Žuran (Jeruzalem Ormož), Aleš Pajovič (Celje Pivovarna Laško) in Klemen Cehte (Gorenje Velenje);
Srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Cimos Koper) in Sebastian Skube (Trimo Trebnje);
Desna zunanja: Renato Vugrinec (Celje Pivovarna Laško) in Jure Dolenec (Merkur).