Zvonimir Serdarušić je s Kielom osvojil vse, kar je bilo možno, sedaj pa prvič vodi reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO
Zvonimir Serdarušić je s Kielom osvojil vse, kar je bilo možno, sedaj pa prvič vodi reprezentanco. Foto: MMC RTV SLO
Roman Pungartnik
Direktor reprezentance Roman Pungartnik ni skrival optimizma. Se mu bo smejalo tudi konec januarja 2010? Foto: MMC RTV SLO
Tomaž Jeršič
Generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Tomaž Jeršič je zatrdil, da je zveza poravnala vse obveznosti do reprezentantov, tako po tej plati ne bi smelo nič kvariti dobrega vzdušja. Foto: MMC RTV SLO
Serdarušić izbral kandidate za EP

V reprezentanco se vračata Zoran Lubej in Renato Vugrinec, ki se je od izbrane vrste poslovil pred dvema letoma po polomu v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na Hrvaškem. Sedaj si je očitno premislil. "Dejal sem mu, da ga rabim, on pa je pristal na to," je vpoklic Vugrinca pojasnil julija ustoličeni Serdarušić. Debitant je David Razgor, član bronaste mladinske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Egiptu.

Bolj kot zveneča imena je pomembna ekipa
Na seznamu, ki seveda še ni dokončen, je 22 imen, 4 rokometaši pa so na rezervni listi. "Še vedno sem v iskanju prave kombinacije igralcev. Bolj kot 'zveneča' imena me zanima, kako vse kandidate za majico z državnim grbom na prsih združiti v celoto, zato je tudi o sistemu igre prezgodaj govoriti. Do evropskega prvenstva moramo zaradi tega odigrati čim več tekem, da se čim bolje spoznamo in poiščemo ustrezne rešitve," je svoje načrte predstavil 59-letni 'Noka'.

Perić zavrnil povabilo
Vodstvo reprezentance se je pogovarjalo tudi z Dejanom Perićem, ki je v Sloveniji pustil močan pečat, poleg tega pa ima tudi slovensko državljanstvo, vendar se srbski vratar za menjavo reprezentance ni odločil. "Kljub njegovemu negativnemu odgovoru smo se razšli na prijateljski način," je pojasnil Pungartnik.

Prvi pripravljalni ciklus bo potekal med 25. oktobrom in 1. novembrom. Zadnje tri dni ciklusa se bo Slovenija na turnirju v Linzu pomerila z Avstrijo, Ukrajino in Švico.

Seznam reprezentantov

Vratarji: Gorazd Škof (Zagreb), Primož Prošt (Bjeringbro-Silkeborg), Podpečan Dušan (Cimos Koper);

Leva krila: Jure Dobelšek (Cimos Koper), David Razgor (Celje Pivovarna Laško), Luka Žvižej (Pick Szeged);

Desna krila: Vid Kavtičnik (Montpellier), Matjaž Brumen (Cimos Koper), Dragan Gajič (Zagreb);

Krožni napadalci: Zoran Lubej (Zagreb), Matjaž Mlakar (Gorenje), Miha Žvižej (Gorenje);

Levi zunanji: Aleš Pajovič (Celje Pivovarna Laško), Miladin Kozlina (Celje Pivovarna Laško), Nenad Bilbija (Valladolid), Klemen Cehte (Gorenje);

Srednji zunanji: Uroš Zorman (Celje Pivovarna Laško), David Špiler (Cimos Koper), Sebastian Skube (Trimo Trebnje);

Desni zunanji: Renato Vugrinec (Celje Pivovarna Laško), Boštjan Kavaš (Gorenje), Jure Natek (Gorenje).

Rezerve: Matevž Skok (Gorenje), Marko Bezjak (Gorenje), Goran Kozomara (Skjern Handbold), Rok Šimič (Gorenje).

Prvenstvo bo potekalo med 19. in 31. januarjem 2010. Slovenija igra v skupini C (Innsbruck) skupaj z Nemčijo, Švedsko in Poljsko.

Serdarušić izbral kandidate za EP