Olafur Stefansson je bil z osmimi zadetki junak povratne tekme finala. Foto: EPA
Olafur Stefansson je bil z osmimi zadetki junak povratne tekme finala. Foto: EPA
Vid Kavtičnik
Vid Kavtičnik, ki je zadel vseh pet strelov iz sedmih metrov, je bržkone odigral zadnjo tekmo v dresu Kiela, saj je tik pred selitvijo v francoski Montepllier. Foto: EPA
Ciudad Real po preobratu ubranil naslov

Nemci so še ob polčasu vodili za gol, na koncu pa klonili z 33:27. Prva tekma se je končala z izidom 39:34. Španci so v Ligi prvakov slavili tretjič v zadnjih petih letih. Pri Ciudad Realu je bil z 8 zadetki najučinkovitejši Olafur Stefansson, Uroš Zorman je prispeval en gol, Aleš Pajovič pa ni igral. Za Kiel sta največ zadetkov dosegla Vid Kavtičnik in Nikola Karabatic (7).

Tekmo je bolje začel Kiel, ki je bil v vodstvu večino prvega polčasa. Po zaslugi Karabatica in izjemnega vratarja Thierryja Omeyerja (20 obramb) so si Nemci priigrali tri zadetke naskoka in na odmor odšli s prednostjo 14:13.

Srečanje je bilo izenačeno do sredine drugega polčasa, ko se je začel silovit španski juriš. Ciudad je prvič povedel pri izidu 22:21, v 49. minuti 26:23, nekaj minut pozneje pa 30:26. Ob bučni podpori 6.000 navijačev so se Španci razleteli po igrišču in v končnici povsem dotolkli nemške prvake.


                                    *   
CIUDAD REAL - Kiel 33:27 (13:14) 34:39
Stefansson 8, Abalo 5, Rutenka, Källman
in Fernadez po 4, ..., Zorman 1; Kav-
tičnik in Karabatič po 7, Lundström in
Andersson po 4.

R. K.

Ciudad Real po preobratu ubranil naslov