V dvorani Zlatorog bosta gostovali dve vrhunski ekipi. Foto: MMC RTV SLO
V dvorani Zlatorog bosta gostovali dve vrhunski ekipi. Foto: MMC RTV SLO
Ivano Balić
V Zagrebu igra tudi eden najboljših rokometašev na svetu Ivano Balić. Foto: EPA
Gorazd Škof
Gorazd Škof je na vprašanje, kaj pričakuje v Zlatorogu, aplavz ali žvižge, odgovoril da zmago. Foto: MMC RTV SLO
Tiselj ocenil žreb Lige prvakov

Tako je določil žreb na Dunaju, ki je Celjane skupaj s Chamberyjem, proti kateremu so v prvem delu dvakrat izgubili, uvrstil v skupino 2. Varovanci Toneta Tislja bodo boje v njej začeli brez točk, zato jih čaka zelo težka naloga, če se želijo uvrstiti v četrtfinale.

Začetek drugega dela bo 11. februarja, celjski navijači pa bodo v Zlatorogu lahko pozdravili tudi dva nekdanja člana "pivovarjev" Gorazda Škofa (Croatia) in Sergeja Harboka (Löwen). V skupini 4 so Ciudad Real, Kiel in Barcelona.

Mijo Zorko, direktor Celja P. L.: "Veliko izbire nismo imeli, čakali so nas sami imenitni nasprotniki. Po svoje sem vesel, da smo v drugem delu dobili Rhein-Neckar Löwen in Zagreb, ki v glavni del prinašata po dve točki, v obeh ekipah pa igrata dva naša nekdanja igralca - Gorazd Škof v Zagrebu in Sergej Harbok v Karlsruheju. Upam, da si bo tudi zaradi tega naše naslednje dvoboje na mednarodnem prizorišču ogledalo čim več gledalcev."

Škof pričakuje zmago
"Ni kaj veliko filozofije. Naš cilj je, da se uvrstimo v četrtfinale. Na domačem terenu smo izredno močni, pa tudi v gosteh igramo zelo dobro, saj smo ostali neporaženi tako v Rhein-Neckarju kot tudi v Szegedu. Tekma v Celju bo imela še dodaten naboj, izredno težko bo, a pričakujem zmago," je za MMC dejal Škof.

Velenjčani in Škofjeločani kar zadovoljni z žrebom
Gorenje se bo v osmini finala Pokala EHF pomerilo z madžarskim Debrecenom, Merkur Škofja Loka pa s švicarskim St. Gallnom.

Sebastijan Sovič, kapetan Gorenja: "Dobili smo tekmeca, ki prihaja iz prave rokometne države, lahko pa bi dobili še težjega nasprotnika. Na nas je, da odigramo tako kot znamo in se uvrstimo v četrtfinale, čeprav nas čaka izjemno zahtevna in težka naloga."

Urban Šilc, trener Merkurja: "Z današnjim razpletom smo lahko zadovoljni, čeprav je švicarska ekipa močna. Najbolj me veseli, da bosta tekmi na sporedu šele februarja, do tedaj pa upam, da bodo naši trije zunanji igralci sanirali svoje poškodbe in se pridružili ekipi."

Liga prvakov, drugi del, žreb:

Skupina 2:
CHAMBERY 2 2 0 0 +14 4 RHEIN-NECKAR LÖWEN 2 0 2 0 0 2 CROATIA OSIGURANJE 2 0 2 0 0 2 CELJE P. LAŠKO 2 0 0 2 -14 0
Skupina 1:
HAMBURG 2 2 0 0 +5 4 ČEHOVSKI MEDVEDI 2 1 0 1 +2 2 PORTLAND SAN ANTONIO 2 1 0 1 -2 2 KÖBENHAVN 2 0 0 2 -5 0
Skupina 3:
ADEMAR LEON 2 1 1 0 +4 3 FLENSBURG 2 1 0 1 +2 2 VESZPREM 2 1 0 1 -2 2 MONTPELLIER 2 0 1 1 -4 1
Skupina 4:
CIUDAD REAL 2 2 0 0 +21 4 KIEL 2 2 0 0 +11 4 BARCELONA 2 0 0 2 -11 0 GUDME 2 0 0 2 -21 0

Pokal Evropske rokometne zveze (M):

Osmina finala, prvi tekmi, 14./15. 2.:
GORENJE - DEBRECEN

ST. GALLEN (ŠVI) - MERKUR ŠKOFJA LOKA

Povratni tekmi bosta 21./22. februarja.

M. R.
Tiselj ocenil žreb Lige prvakov