Gorazd Škof je bil proti nekdanjemu klubu izjemno motiviran. Foto: MMC RTV SLO
Gorazd Škof je bil proti nekdanjemu klubu izjemno motiviran. Foto: MMC RTV SLO
Kaj so povedali po rokometnem derbiju?
Furlan obljublja boj do konca
Ivano Balić dobro razpoložen

Razlogov za bistveno manj napetosti in naelektrenosti je več. Prvič, tako Celjani kot tudi Zagrebčani ne sodijo več v najožji vrh evropskega rokometa. Drugič, tekma je bila za pivovarje zgolj prestižnega značaja. Tretjič, zaradi pomanjkanja zares vrhunskih izidov v zadnjih sezonah - nekoč so bila polfinala samoumevna - je rokomet v Celju in v Sloveniji izgubil nekaj privržencev.

Najboljša tekma proti najboljši ekipi
Kljub temu se je v Zlatorogu zbralo največ gledalcev v tej sezoni, a prostih sedežev je bilo še dosti. In vsem, ki so prišli, zagotovo ni bilo žal, saj so videli napeto predstavo. Potem ko je kazalo, da bodo favorizirani gostje gladko odnesli dve točki, so domači z izjemno požrtvovalnostjo prišli do napada za izenačenje, a moči za preobrat vendarle ni bilo. "Tokrat smo verjetno odigrali najboljšo tekmo v sezoni proti bržkone najboljšemu nasprotniku. Sam bi se vrnil k srečanju državnega prvenstva v Kopru, ki je mogoče odločilo današnjega zmagovalca, saj smo takrat v 2. polčasu porabili nenormalno veliko moči," je vzroke za poraz iskal trener Celja Tone Tiselj, ki je sicer pohvalil svoje varovance in navijače.

Lazarov: Tu so padla že boljša moštva
Za Zagreb je štela le zmaga, zato je bilo olajšanje razumljivo. "Srečni smo, ker smo zmagali. Ni nam bilo lahko. Bili smo pod velikim pritiskom. Tu so padla že boljša mošta. Napravili smo prvi korak, zdaj odhajamo v Chambery, kjer bomo poskusili zmagati," je razmišljal najboljši strelec tekme in nedavnega svetovnega prvenstva na Hrvaškem, Makedonec Kiro Lazarov.

Rezar dosanjal otroške sanje
Enemu najboljših pri Celju, vratarju Aljoši Rezarju, so se uresničile otroške sanje: "Kot deček sem spremljal tekme Celja in Zagreba in sanjal, da bi nekoč branil na tem obračunu." Vasja Furlan je razloge za poraz našel v neugodni Zagrebovi obrambi 3-2-1, ki je predvsem v 1. polčasu domačim povzročala precej težav. Zdaj je na vrsti državno prvenstvo, v katerem bodo po besedah Primorca 'pivovarji tečni do konca'. "Še bo zanimivo," obljublja Furlan.

Škofu se je mudilo v porodnišnico
V Zlatorogu sta bila pod posebnim povečalom še dva rokometaša. Gorazd Škof in Ivano Balić. Prvi je zaradi jesenskega prestopa h konkurentom sprva požel nekaj žvižgov, a to ga ni motilo, da ne bi znova sijajno opravil svojega dela. Po 'službi' je Brežičan hitro odbrzel mimo novinarjev z besedami: "Morate me razumeti. Imam ženo v bolnici. Pričakujem otroka." Gorazd, čestitke ob naraščaju! Drugi na igrišču ni pokazal toliko, a je bil kljub temu največji magnet za številne navijače, ki so ga po koncu množično oblegali. Dobro razpoloženi Splitčan je ustregel vsem. Le kako ne bi! Po zmagi je pač vse lažje ...

Desno si oglejte novinarsko konferenco po tekmi, pogovor z Vasjo Furlanom in izjave Ivana Balića. V prihodnjih dneh si boste lahko prebrali še ekskluziven pogovor z Balićem in intervju s Tisljem.

Aleš Vozel in Anže Blažič

Kaj so povedali po rokometnem derbiju?
Furlan obljublja boj do konca
Ivano Balić dobro razpoložen