Gorazd Škof je bil v Celju izjemen, zdaj pa se seli v Zagreb. Foto: EPA
Gorazd Škof je bil v Celju izjemen, zdaj pa se seli v Zagreb. Foto: EPA
Škof odslej v Zagrebu

Odločitev je bila poslana na slovensko in hrvaško rokometno zvezo, ki sta to naprej posredovali obema kluboma. Zagrebčani morajo za 31-letnega čuvarja mreže do 19. septembra odšteti 20.000 evrov odškodnine. Škof se bo novemu klubu pridružil že v soboto na pripravah v Crikvenici.

Celje ne spreminja stališča glede Škofa
Celjani imajo sedem dni časa za vložitev pritožbe. "Obvestilo, ki ga je klub prejel, preučuje pravna služba. Takoj ko bo mnenje podano, bo uradno stališče v zadevi Škof podalo tudi Celje PL. Pred tem ne moremo komentirati vsebine prejetega dokumenta in prav tako ne spreminjamo stališča glede primera Škof," prek uradne klubske strani sporoča direktor Mijo Zorko.

V začetku meseca avgusta je za MMC potrdil, da o selitvi prvega vratarja slovenskih prvakov ne ve nič, to pa se do danes očitno ni spremenilo. Tako Škof za zdaj od Celjanov ni prejel nobenega obvestila.

Veseli se novega izziva
"Imam le odziv zagrebške strani, s celjske me o odločitvi ni obvestil še nihče. Veselim se novega izziva, ki me čaka, ob tem pa upam, da bodo formalnosti urejene v čimkrajšem možnem času," pravi Škof. Zanj je to četrti klub, saj je kariero začel v Brežicah, nadaljeval v Gorenju in Celju.

Zagreb sestavil vrhunsko ekipo
Izkušeni trener Lino Červar bo v vratih lahko računal še na Vjeceslava Somića in Marina Šego. Zagrebčani imajo sijajno ekipo, saj so jih okrepili tudi Ivano Balić, Tonči Valčić in Ognjen Backović.

C. R.

Škof odslej v Zagrebu