Rokometaši bodo pred olimpijskimi igrami odigrali pet pripravljalnih tekem. Foto: www.alesfevzer.com
Rokometaši bodo pred olimpijskimi igrami odigrali pet pripravljalnih tekem. Foto: www.alesfevzer.com
Vujovića čaka težka odločitev o potnikih v Rio

V soboto in nedeljo ob 18.00 jih čakata prvi pripravljalni tekmi, v Mariboru in Trbovljah bodo igrali s Tunizijo.
Priprave nadaljuje vseh 19 rokometašev, ki so bili že na kondicijskih pripravah na Rogli. V Zrečah bodo trenirali do torka, naslednji teden pa se bodo preselili v Kozino. Rokometaši se bodo zdaj poskušali pripraviti tudi na nekatera nova pravila, predvsem na igro z vratarjem kot igralcem več.

"Videli bomo, v kakšni smeri se bo to razvilo. Neverjetno je, da je svetovna rokometna zveza dovolila, da se na olimpijskem turnirju igra po novih pravilih, ne da bi to kjerkoli prej preizkusili. Absurdno je, da smo edini šport, v katerem bo ekipa igrala v napadu z igralcem več. V košarki še nisem videl, da bi igrali šest na pet, pri nas pa se to lahko zgodi," je bil kritičen do odločitve Mednarodne rokometne zveze selektor Veselin Vujović.

Seznam bo znan po eni izmed tekem proti Hrvaški
Napovedal je, da bo seznam 14 potnikov v Brazilijo najverjetneje objavil po prvi ali drugi pripravljalni tekmi proti Hrvaški, ki ju bo Slovenija odigrala 22. julija v Kopru in 26. julija v Opatiji. Njegov osebni cilj in sanje so sicer polfinale.

4. avgusta čaka Slovence na prizorišču iger še generalka proti Dancem. V Brazilijo bodo odpotovali tri dni prej.

"Čaka nas še ogromno dela in na to smo pripravljeni. Če bomo zbrani, dovolj spočiti in brez poškodb, nam lahko uspe tudi kaj velikega," je dejal Miha Zarabec.

Vujović je na drugi del priprav povabil tudi mladega levega zunanjega igralca Luko Groffa, ki je po igralskih začetkih v Ajdovščini zadnja leta preživel v Belgiji. Groff ni kandidat za nastop v Riu, ga pa želi Vujović preizkusiti za naslednje izzive.

Kaj pred Riom pričakuje vratar Gorazd Škof? Preberite si TUKAJ.

Vujovića čaka težka odločitev o potnikih v Rio