Sebastian Skube je v Sankt Peterburgu pokazal odlično formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sebastian Skube je v Sankt Peterburgu pokazal odlično formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sebastian Skube
188 centimetrov visoki Skube je tudi pomemben člen v reprezentanci. Foto: MMC RTV SLO

24-letni Trebanjec, po rokometni "izobrazbi" organizator igre, je tako potrdil, da je po oktobrski poškodbi stegenske mišice povsem okreval. V Kopru igra drugo sezono. Potem ko je lani s Cimosom osvojil obe domači lovoriki in zmagal v Pokalu izzivalcev, ima letos priložnost, da skupaj s soigralci pusti opazen pečat tudi v Ligi prvakov. Skube je sicer tudi eden redkih, ki uspešno združuje vrhunski šport in študij, saj mu do zaključka biokemije manjka le še diploma.


Zdi se, da po tej zmagi uvrstitev v osmino finala ni več vprašljiva, ampak je vprašanje le, na katerem mestu od drugega do četrtega boste končali? Prvo je najbrž rezervirano za Hamburg.
Z zadnjo ugotovitvijo bi se strinjal. Mislim, da s takšno igro, kot smo jo prikazali v Rusiji, lahko računamo tudi na drugo mesto, saj imamo večino tekem doma. Moramo gledati celo višje od osmine finala, saj nas, če smo drugi, teoretično tudi v osmini finala čaka premagljiv nasprotnik.

Očitno vam je premor v Ligi prvakov koristil, saj ste v St. Peterburgu igrali z veliko navdiha?
Ruse smo dobro preučili. Ključ je bil ponovno v naši obrambi, kar priča tudi statistika vratarjev, ki sta zbrala 22 obramb. Tudi v napadu smo imeli visok odstotek realizacije. Vseeno mislim, da St. Peterburg ni tako slaba ekipa, kot se je pokazalo v sredo. Povratna tekma bo težja kot v prva.

Je vaša poškodba glede na odlično strelsko predstavo preteklost?
Sem jo saniral in ne razmišljam več o njej.

V katerem elementu igre imate vi osebno največ rezerv?
Veliko rezerv imam v obrambi in v protinapadu, pri strelu s skoka. Prostora za napredovanje je še zadosti.

V državnem prvenstvu je "velika" trojka povsem skupaj. Pričakujete, da bo tako do konca ali menite, da bo kdo odpadel že prej?
Prepričan sem, da se bo o naslovu prvaka znova odločalo v končnici. Zato je zelo pomembno, da ne zaostanemo preveč. Imamo najtežji razpored, poleg tega nas Liga prvakov izčrpava. Na teh manjših tekmah ne smemo oddajati točk.

Drugo sezono igrate v Kopru. Kako ste se privadili na življenje na Obali? Kaj vam je najbolj všeč in kaj vas najbolj moti?
Najbolj so mi všeč sproščeni ljudje in vreme. Pogrešam pa domači kraj in družino.

Bliža se tudi evropsko prvenstvo v Srbiji. Že kaj razmišljate o njem?
Jaz že razmišljam o tem. Selektor nam je dal jasno vedeti, da moramo biti z glavo pri reprezentanci. 26. decembra pričakuje, da bomo prišli na zbor pripravljeni.