Kehrmann je med najizkušenejšimi v nemški reprezentanci. Foto: EPA
Kehrmann je med najizkušenejšimi v nemški reprezentanci. Foto: EPA
Iker Romero
Zvezdnik Barcelone Iker Romero (levo) je izjemen strelec. Foto: EPA

Toda od nemškega moštva, ki je leta 2004 osvojilo evropski naslov in olimpijsko srebro, je Heinerju Brandu ostalo le pet igralcev: Henning Fritz, Pascal Hens, Christian Zeitz, Torsten Jansen in Florian Kehrmann. Poslovili so se veterani Christian Schwarzer, Volker Zerbe, najbrž pa v reprezentanci ne bo več trenutno poškodovanih Daniela Stephana, Markusa Baura in Stefana Kretzschmarja.

Brand gradi moštvo za svetovno prvenstvo 2007 v Nemčiji, zato njegovi varovanci najbrž ne morejo prav na vrh; tudi zato ker se je na pripravljalni tekmi z Madžari poškodoval ukrajinski organizator igre Oleg Veliki.

Špancem po svetovnem še evropski naslov?
Španci so navdušili na lanskem svetovnem prvenstvu, ko so v finalu pometli z do takrat nedotakljivimi Hrvati. Od šampionske ekipe tokrat manjka le Fernandi Hernandez. Zvezdniki, kot so Jose Hombrados, David Baruffet, Iker Romero, Alberto Entrerrios, Ion Belaustegui, Rolando Urios in »kubansko kladivo« Julio Fis, so zagotovilo za medaljo.

Tudi dvakratni svetovni prvaki iz Francije merijo na sploh prvo kolajno na evropskih prvenstvih. Claude Onesta sicer ne more računati na upokojene legende Cedrica Burdeta, Jacksona Richardsona, Guerica Kervadeca in Gregoryja Anquetila, zato pa so tu David Narcisse, Nikola Karabatic, brata Bertrand in Guillaume Gille, Joel Abati in Thierry Omeyer.

Slovaki bodo na prvenstvu nastopili prvič in so brez realnih možnosti za napredovanje. Zadnje mesto jim ne uide. Najbolj znana imena so Martin Stranovsky (Ademar Leon), Daniel Valo (Melsungen), Richard Stochl in Peter Kukucka (oba Dunaferr SE).