Foto:
Foto:
Rusinje so dobro ustavile evropske prvakinje.
Ruski navijači so prišli na svoj račun.
Vid Kavtičnik

Prvi polčas ni napovedoval takega razpleta. Evropske prvakinje so bile enakovredne do 10:10. Nato so Rusinje ušle s tremi zaporednimi zadetki. Na odmor so ruske prvakinje odšle z dvema goloma prednosti.

V nadaljevanju so slovenske prvakinje napravile ogromno napak v napadu, kjer igra nikakor ni stekla. Razlika je že nekajkrat znašala pet golov (19:14, 24:19). Dva gola v zadnjih dveh minutah sta poraz ublažila, nista pa popravila vtisa. A verjamemo, da bo prihodnjo nedeljo na Kodeljevem povsem drugače.

Izjave po tekmi v Toljatiju

Kapetanka Krima Deja Doler:
"Nismo se držale dogovorjenega. V obrambi ni šlo, napad pa tudi ni stekel. Končni rezultat je glede na vse to zelo ugoden."

Trener Krima Tone Tiselj: "Težka tekma! Toljati je rokometno mesto z odlično ekipo. Odigrali smo slabše kot znamo. Tako slabe igre na Kodeljevem ne moremo ponoviti. Imamo ogromno rezerv. Toljati je igral najbolje doslej, mi pa zelo slabo."

Trener Lade Toljati, Jevgenij Trefilovi: "Ekipa Krima je dokazala, da je bolj profesionalna, saj so slovenske igralke bolj izpolnjevale svoje naloge, medtem ko smo mi večkrat brezglavo tekali po igrišču. Na povratni tekmi je mogoče vse, obe ekipi sta izenačeni, kaj se bo zgodilo, pa ve samo bog."

LADA TOLJATI (RUS) - KRIM ETA MALIZIA  
             24:21 (15:13)             
Postnova      7 (3)  Oder       8 (1)  
Karejeva      6      Derepasko  4 (2)  
Časlina       2      Čečkova    2      
Pal           2      Doler      2      
Šipilova      2      Kurent     2      
Jakovleva     1      Vergeljuk  2      
Jučenko       1      Bodinjeva  1      
Romenska      1                        
Muravjeva     1                        
Naukovič      1                       
Sedemmetrovke: 3/3 3/4 Izključitve: 4 min 4 min
1.800 gledalcev.

Velenjčani odlično opravili svoje delo
Rokometaši Gorenja so na prvi polfinalni tekmi Pokala pokalnih zmagovalcev v Španiji izgubili proti Valladolidu s 34:32, kar jim daje velike možnosti, da si v Velenju priborijo vstopnico v finale. V slovenski ekipi je bil najbolj razigran Vid Kavtičnik, ki je dosegel kar 12 zadetkov. Bedekovič je dodal 6 golov, Luka Dobelšek 5, Sirk in Jure Dobelšek pa po 3.