Slovan ima lepo priložnost, da se uvrsti v finale Pokala Challenge. Foto: EPA
Slovan ima lepo priložnost, da se uvrsti v finale Pokala Challenge. Foto: EPA
Boris Denič
Boris Denič pred obračunom s Portugalci ne skriva optimizma. Foto: MMC RTV SLO

Edini slovenski udeleženec zaključnih bojev, Slovan, se bo v polfinalu Pokala Challenge pomeril s portugalskim Sportingom. Prva tekma bo 24. ali 25. aprila v Lizboni, povratna pa 1. ali 2. maja v Ljubljani. V drugem polfinalu bosta igrala italijanski Bologna United in poljski Kwidzyn.

Denič: Cilj je osvojiti pokal
"Med polfinalisti najbolje poznam ekipo iz Bologne, za katero sem tudi sam igral. Poljaki v zadnjih letih vse več vlagajo v rokomet, še največja neznanka pa so Portugalci, zato bomo skušali v prihodnjih dneh o njih dobiti čimveč podatkov in materiala in se nanje čim bolje pripraviti. Naša prednost je, da prvo tekmo igramo v gosteh in imamo doma še priložnost, da še kaj popravimo, kar se je že pogosto izkazalo kot prednost," je po žrebu povedal trener Slovana Boris Denič in dodal, da je cilj Slovana zmaga in preboj v finale ter seveda boj za končno prvo mesto: "V tem tekmovanju manjkajo nekatere najboljše evropske ekipe. Seveda pričakujem napet dvoboj že s Portugalci, a vendarle gre pri vseh štirih ekipah za moštva, ki imajo določena nihanja v igri, in mislim, da prav noben med tekmeci ni nepremagljiv. Že na Portugalskem pričakujem dober izid."

Ciudad Real, ki je v osmini fnala Lige prvakov izločil Gorenje, se bo za uvrsitev v polfinale pomeril s Hamburgom. Preostali pari so Rhein-Neckar Löwen - Kiel, Čehovski medvedi - Montpellier in Barcelona - Veszprem.

V Pokalu EHF bo Flensburg, zmagovalec obeh tekem proti Celju Pivovarni Laško, igral s švicarskim moštvom Kadetten.