Slovenski rokometaši so priprave na evropsko prvenstvo začeli s prestižno zmago. Foto: RTV SLO
Slovenski rokometaši so priprave na evropsko prvenstvo začeli s prestižno zmago. Foto: RTV SLO
Slovenija - Nemčija
Slovenija se bo v soboto pomerila z Madžarsko, v nedeljo pa še s Hrvaško. Foto: RTV SLO

V ponovitvi finala evropskega prvenstva izpred dveh let je več kot 2.500 gledalcev v dvorani Bonifika spremljalo izenačeno srečanje. V prvem polčasu so Nemci povedli z 9:6, vendar so jih varovanci Slavka Iveziča kmalu ujeli in tudi "prehiteli" (12:11).

Preobrat je priigrala nekdanja prulska zasedba Jure Natek, Ognjen Backovič, Uroš Zorman, Zoran Lubej in Zoran Jovičič, na odmor pa sta ekipi odšli ob neodločenem izidu 16:16. Pri gostih je blestel Christian Zeitz, ki je do odhoda v slačilnico dosegel šest zadetkov.

V nadaljevanju sta se reprezentanci večkrat izmenjali v vodstvu, a nobena ni vodila z veliko prednostjo. V 58. minuti so si Slovenci prek Aleša Pajoviča in Luke Žvižeja ter ob dobrih obrambah Dušana Podpečana priigrali dva zadetka prednosti, Nemci so še izenačili, gol Rutenke 20 sekund pred koncem pa je njihov odpor dokončno strl.

Najboljši strelec tekme je bil Renato Vugrinec, ki je osemkrat zatresel nemško mrežo.

Pripravljalni turnir:
SLOVENIJA
- NEMČIJA (Koper) 33:32 (16:16)
Vugrinec 8, Rutenka 5, Natek in Pajovič po 4, Zorman 3, Jovičič, Žvižej, Backovič in Gajič po 2, Lubej 1; Zeitz 7, Jansen 5, Preiss, Kraus, Klimovets in Sprenger po 3.

HRVAŠKA - MADŽARSKA (Poreč) 33:30 (17:18)

Sobota ob 18.00:
HRVAŠKA - NEMČIJA (Pulj)

Ob 19.00:
SLOVENIJA - MADŽARSKA (Koper)

Nedelja ob 16.00:
MADŽARSKA - NEMČIJA (Pulj)

Ob 18.00:

SLOVENIJA - HRVAŠKA (Pulj)