Na letošnjem evropskem prvenstvu je Francija v finalu premagala Hrvaško s 25:21. Bron je osvojila Islandija. Foto: Reuters
Na letošnjem evropskem prvenstvu je Francija v finalu premagala Hrvaško s 25:21. Bron je osvojila Islandija. Foto: Reuters

V istem bobnu so Španija, Islandija, Češka, Rusija, Slovaška in Makedonija. S temi moštvi se Slovenija v kvalifikacijah torej ne more pomeriti. V prvem kakovostnem bobnu so Hrvaška, Danska, Poljska, Nemčija, Norveška, Švedska in Madžarska.

Žreb kvalifikacijskih tekmecev za evropsko prvenstvo v Beogradu bo 12. aprila. Na EP sta se neposredno uvrstili Francija (branilka naslova) in Srbija (gostiteljica), vseh ostalih 37 prijavljenih reprezentanc pa bo moralo skozi kvalifikacijsko sito. Le še 14 jih bo potovalo na evropsko prvenstvo, ki bo med 17. in 29. januarjem 2012.

Kvalifikacije bodo potekale v dveh delih. Junija letos bodo najprej predkvalifikacije, zmagovalke treh turnirjev pa se bodo pridružile drugemu delu kvalifikacij. V tej se bo borila tudi slovenska moška članska reprezentanca pod vodstvom Zvonimirja Serdarušića. Kvalifikacije bodo potekale v sedmih skupinah s po štirimi ekipami, na evropsko prvenstvo pa bosta potovali prvo- in drugouvrščeni ekipi iz vsake skupine.

Boben 1: Hrvaška, Danska, Poljska, Nemčija, Norveška, Švedska in Madžarska
Boben 2: Slovenija, Španija, Islandija, Češka, Rusija, Slovaška in Makedonija
Boben 3: Avstrija, Črna gora, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Ukrajina, Romunija in Nizozemska
Boben 4: Portugalska, Švica, Grčija, Litva in tri ekipe predkvalifikacij