Slovenke imajo usodo v svojih rokah. Foto: Aleš Fevžer
Slovenke imajo usodo v svojih rokah. Foto: Aleš Fevžer

Slovenke so na dozdajšnjih štirih tekmah dvakrat premagale Švicarke in enkrat Srbkinje, medtem ko so na Švedskem izgubile. Slovenija ima šest točk, tako kot vodilna Švedska, ki bo v sredo ob 20.00 gostovala na Kodeljevem.

Selektorki Marti Bon največ skrbi povzroča zdesetkana leva stran, saj bosta manjkali Tamara Mavsar in Maja Zrnec, tako da je na priprave povabila tudi nekatere mladinske reprezentantke, naknadno pa je poklicala tudi izkušeno Manuelo Hrnjič, ki bo skušala zapolniti vrzel na "problematičnem" levem krilu.

Bon: Imperativa zmage ne bo
"V sredo nas čaka zelo zahtevna naloga. Tekme se veselim, saj bomo na nasprotni strani igrišča imeli reprezentanco, ki jo zelo spoštujem, hkrati pa goji igro, ki je meni zelo blizu," je uvodoma dejala Bonova. "Na tej tekmi bomo dobili odgovore o naših sposobnostih. Želim si, da bomo po tekmi s Švedsko vsi zadovoljni in ponosni na opravljeno delo, imperativa zmage pa ne bo," je sklenila.

Slovenija bo v nedeljo gostovala še v Nišu. Za zanesljivo uvrstitev na evropsko prvenstvo, kamor potujeta prvouvrščeni ekipi, bi iz dveh dvobojev potrebovala tri točke.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

SKUPINA 5

Sreda ob 20.00 (Ljubljana):
SLOVENIJA - ŠVEDSKA
Prenos na TVS 2 in na MMC-ju.

Nedelja ob 17.30 (Niš):
SRBIJA - SLOVENIJA

Lestvica:                           
ŠVEDSKA      4  2 2 0 103:90  6 točk
SLOVENIJA    4  3 0 1 110:107 6     
SRBIJA       4  1 2 1 101:96  4     
ŠVICA        4  0 0 4  94:116 0