Tjaša Stanko in Tamara Mavsar sta blesteli v dvorani Zlatorog. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko in Tamara Mavsar sta blesteli v dvorani Zlatorog. Foto: www.alesfevzer.com

Na tekmi v dvorani Zlatorog sta bili v slovenski izbrani vrsti, ki je nastopila brez poškodovane Ane Gros, najučinkovitejši Tjaša Stanko in Tamara Mavsar, obe sta dosegli po pet golov. Nina Zulić je prispevala štiri, Tina Klemenčič, Barbara Lazović in Tija Gomilar Zickero po dva, Elizabeth Omoregie in Maja Svetik pa po zadetek. Za Madžarsko je Katrin Gitta Klujber zadela šestkrat.

Za izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića sta tekmi proti Madžarkam v tem tednu zadnja preizkusa znanja pred sklepnimi pripravami za evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori.

Slovenke se bodo v prvem delu evropskega prvenstva v Celju pomerile z Dankami, Švedinjami in Srbkinjami.

Selektor Adžić zadovoljen
"V tej dvorani bomo začeli nastope na novembrskem evropskem prvenstvu, zato smo dekleta nanjo skušali kar najbolje pripraviti. Nasproti nam je stala izredno razpoložena in kakovostna reprezentanca. Tekma je minila v pravem tekmovalnem duhu," je dejal slovenski selektor Dragan Adžić in dodal: "Zadovoljen sem s tem, kako so se dekleta držala zastavljenih dogovorov. Pomembno je bilo obdobje od zaključka sezone, pa do tega zbora. V klubih so trdo delale, da bi na evropsko prvenstvo prišle boljše kot prej."

Tamara Mavsar presegla številko 300
"Ti dve tekmi sta nekakšen uvod v evropsko prvenstvo. Tako smo vzele že prvo izmed njiju. Škoda je, da na koncu nismo odigrale nekoliko pametneje, a zdaj se lahko še učimo, medtem ko novembra prostora za takšne napake ne bo," je povedala Tamara Mavsar, ki je s prvim zadetkom proti Madžarkam postavila nov mejnik na svoji reprezentančni poti. Ta je bil namreč njen 300. v dresu z državnim grbom.

Tamara Mavsar Madžarkam zabila pet golov