Foto:
Foto:

Žreb na Dunaju je Gorenju v polfinalu Pokala pokalnih zmagovalcev prav tako namenil španskega nasprotnika, in sicer Valladolid.



Pajovič, Dušebajev, Zaky, Stefansson, Hombrados, Kallman, Dinart, Ortega - to je le nekaj imen najbogatejše evropske ekipe, ki se ji bo v naslednji sezoni pridružil Hrvat Džomba, snubijo pa tudi Sergeja Rutenko. Ciudad Real igra najboljšo obrambo v Evropi in ima v napadu največje zvezdnike.

V osmini finala je Ciudad Real s skupnih plus 9 izločili Chambery, v četrtfinalu pa s skupnih plus 12 še Fotex.

Njihovo moč je Celje občutilo lani v polfinalu Pokala pokalnih zmagovalcev. V Španiji je bilo 34:27 za Real, pod Golovcem 28:25 za Celje.

Preostali par letošnjega polfinala Lige prvakov je Flensburg - Magdeburg. Prve tekme bodo 13., povratne pa 21. marca.

Izjave po žrebu
Predsednik Celja Tone Turnšek: Dobili smo najtežjega nasprotnika, a gremo na zmago. Slej ko prej bi se tako ali tako pomerili z njimi. Upam, da nam bo uspelo zmagati.

Trener Miro Požun: To je ekipa zvezdnikov, skupek odličnih in najbolje plačanih evropskih igralcev. Letos so se tudi dobro uigrali, kar kažejo njihovi zadnji rezultati in brez dvoma so glavni favorit za naslov. Vemo, da favoriti vedno ne zmagujejo, tipičen primer pa je zvezdniška zasedba nogometnega kluba Real. Tudi proti Ciudadu nismo brez možnosti.

Sergej Rutenka: Real je favorit za evropski naslov, najmočnejša ekipa in gotovo bi raje igrali z Nemci. Potrudili se bomo za finale.

Športni direktor Slavko Ivezič: Mogoče je Ciudad Real najtežja ovira na poti do prvega finala, vendar so tudi oni naši dolžniki, saj so nas lani izločili v polfinalu pokalnih zmagovalcev, kjer so kasneje zmagali že drugič zapored.

Trener Gorenja Ivan Vajdl: Skupaj z igralci smo se nadejali nemškemu tekmecu, dobili pa Valladolid. To je ekipa brez zvenečih imen, vendar pa igrajo zelo dobro in so doma praktično nepremagljivi. Gojijo podoben slog igre kot mi. Skupaj s sodelavci smo že začeli zbirati informacije o tej ekipi, dodatno nam bodo pomagali še Aleš Pajovič in Luka Žvižej, trener Matjaž Tominc in naša sodnika Krašna in Vodopivec, ki sta pred kratkim sodila eno njihovo tekmo.