Marta Bon bo imela vse igralke na voljo šele v ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon bo imela vse igralke na voljo šele v ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO
Težka naloga za slovenske rokometašice

Izbranke Marte Bon se bodo v sredo, 23. oktobra, v Helsingborgu pomerile s Švedinjami, v nedeljo, 27. oktobra, pa bodo v dvorani Tivoli gostile Srbkinje. V skupini 5 nastopajo še Švicarke.

Slovenske rokometašice so nazadnje na velikem tekmovanju nastopile na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2010, nekaj let pred tem in zatem pa niso imele vidne vloge na mednarodnem prizorišču. Še največji uspeh so dosegle na letošnjih sredozemskih igrah v Mersinu, kjer so osvojile srebro. Uspeh ima manjšo kozmetično napako, Slovenija je na turškem turnirju nastopila z najboljšimi igralkami, najbolj kakovostne sredozemske reprezentance (Črna gora, Srbija, Španija in Hrvaška) pa bolj ali manj brez svojih udarnih igralk.

Slovenska selektorica je na sredozemskem turnirju prednost namenila igri in manj končnemu rezultatu, najbolj pa jo je razveselilo, da so njene varovanke sprejele njeno rokometno filozofijo in prikazale hitre, drzne in igrive predstave, ki jih bodo skušale nadaljevati tudi na veliko zahtevnejši reprezentančni sceni, kot so kvalifikacije za EP 2014.

Slovenske rokometašice imajo v skupini 5 nižji "rating" od Švedinj in Srbkinj. Tega se dobro zaveda tudi Bonova, ki bo uvodne priprave za sredino tekmo s Švedinjami zavoljo nedeljskih obveznosti rokometašic Krima Mercatorja v Ligi prvakinj v Metzu, opravila šele v ponedeljek, nekaj več pripravljalnega časa pa bo imela za nedeljski obračun s Srbkinjami.

Bonova je na novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenija predstavila širši seznam dvajsetih igralk.

Seznam Marte Bon:
- vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin (obe Krim Mercator) in Branka Zec (Vulkan);

- krilne igralke: Neli Irman (Zagorje GEN-I), Alja Koren (Erdi), Tamara Mavsar in Maja Zrnec (obe Krim Mercator);

- zunanje igralke: Teja Ferfolja, Neža Mitruševska (obe Zagorje GEN-I), Ana Gros (Thueringer), Lara Hrnčič (Veplas Velenje), Alja Janković (Celje Celjske mesnine), Maja Šon, Nina Jeriček (obe Nimes), Lina Krhlikar (Celles), Barbara Lazović (Krim Mercator) in Ana Petrinja (Cetate DevaTrans);

- krožne napadalke: Katja Čerenjak (Krka), Sanja Gregorc (Zagorje GEN-I) in Maxim Eva Pelikan (Celje Celjske mesnine).

Težka naloga za slovenske rokometašice