Slovenke so navdušile predvsem z igro v obrambi. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so navdušile predvsem z igro v obrambi. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmo so bolje odprle Madžarke, ki so nekajkrat vodile z dvema zadetkoma prednosti (3:1, 4:2). Gostiteljice so ravnotežje vzpostavile v 10. minuti, ko je Tamara Mavsar s tretjim golom izenačila na 4:4. Slovenija je prvič povedla v 16. minuti, ko je Nina Zulić zadela za 6:5.

V slovenski vrsti je bilo ogromno dobre volje. Foto: www.alesfevzer.com
V slovenski vrsti je bilo ogromno dobre volje. Foto: www.alesfevzer.com

Ljepoja postavila izid polčasa
Tekma je bila trda, z odličnimi obrambami, tako se je izid le počasi spreminjal. Izjema je bila med 20. in 21. minuto, ko so padli kar štirje goli (od 7:6 do 9:8). Nato pa se je nadaljevala igra z dobrima obrambama. Izid polčasa je bil tako postavljen že v 26. minuti, ko je Nataša Ljepoja zadela za 11:9.

Omoregie zadela ključna gola
V drugem polčasu je Slovenija že vodila s 14:10, a se žilave Madžarke niso vdale, saj so topile zaostanek in v 57. minuti izenačile na 19:19. Na sceno je nato stopila Elizabeth Omoregie, ki je zabila zadnja gola na tekmi in postavila izid tekme (21:19), nato pa v obrambi ujela še eno žogo.

Devet golov Mavsar
V napadu je sicer najbolj blestela Mavsar, ki je zabila kar devet golov, Maja Vojnović pa je zaustavila 12 strelov.

Selektor Adžić navdušen nad odlično obrambo

"Pomembno je, da smo v tem tednu odigrali dve tekmi na izredno visoki ravni in s tem pokazali delček tistega, kar želimo prikazati na evropskem prvenstvu. V igri smo pokazali nov odločen korak naprej. Po Ani Gros, ki ni igrala zaradi poškodbe, smo v prvem polčasu ostali brez Nataše Ljepoja, ki je začutila manjšo bolečino v kolenu in je preventivno več nismo poslali v igro. Madžarska je tekmec po meri, ki v napadu igra izredno dobro. To je pokazala tudi na obeh tekmah. A mi smo jih na dveh obračunih omejili na 39 golov, kar je način, na katerega lahko napravimo dober rezultat na tekmovanju. Bo pa seveda ob tem potrebno izboljšali realizacijo v napadu," je po zmagi zadovoljno dejal selektor Dragan Adžić.

17. tekma in prva zmaga
Reprezentanci sta se med seboj pomerili že v četrtek, ko se je tekma v Celju končala z 22:22. Slovenija pred tokratno zgodovinsko tekmo prej na 16 tekmah še nikoli ni premagala Madžarske, do tekme v Stožicah so ji uspeli trije remiji.

To je bila pripravljalna tekma pred evropskim prvenstvom, ki bo potekalo med 4. in 20. novembrom v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. V Ljubljani bosta potekali skupini A in B, Slovenija bo igrala v skupini B, Madžarska pa v skupini A.

Slovenske rokometašice z odlično obrambo prvič premagale Madžarke